ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάτια Δανδουλάκη: «Τα θύματα είναι ήρωες»

Η επιστολή της μετά τις καταγγελίες ηθοποιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη έκανε την πρώτη της τοποθέτηση για τις καταγγελίες παρενόχλησης ηθοποιών στον χώρο του θεάτρου.

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία», έγραψε σε ιδιόχειρη επιστολή της που παρουσίασε ο ΑΝΤ1.

«Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ», έγραψε η κα Δανδουλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 2019 η Κάτια Δανδουλάκη έκλεισε το θέατρό της για δύο μήνες διακόπτοντας την συνεργασία με σκηνοθέτη - ηθοποιό, μετά από καταγγελία ηθοποιού. Το βράδυ της Πέμπτης τρεις ηθοποιοί κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη και ζήτησαν τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμός Mega, οι ηθοποιοί Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ελένη Δροσάκη καταγγέλλουν τον ηθοποιό για πράξεις που, όπως λένε, προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπεια τους. Οι τρεις ηθοποιοί κατέθεσαν καταγγελία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής κι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.» και ζήτησαν τη διαγραφή του ηθοποιού από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Η καταγγελία από τις τρεις ηθοποιούς έγινε το πρωί της Πέμπτης από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους, Γιώργο Γεραρή και Αλέξανδρο Μιντζια. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως η διαρροή δεν προήλθε από το Σωματείο: «Θα περιμένετε τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο για να ανακοινώσουμε το όνομα.»

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση