ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Michelle Obama: Υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα την ήθελαν να στην προεδρική θέση

Newsroom K

Με τις εκλογές στην Αμερική ολοένα και να πλησιάζουν οι υποψήφιοι ρίχνονται στην μάχη δείχνοντας τα καλύτερα χαρτιά τους.
H Michelle Obama είναι αγαπητή από πολύ κόσμο όχι μόνο στην Αμερική αλλά ανά το παγκόσμιο και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα την ήθελαν να στην προεδρική θέση.

Ο Joe Biden o οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό KDK ότι θα ήθελε την Obama υποψήφια αντιπρόεδρό του. «Θα την έχριζα μονομιάς υποψήφια. Είναι λαμπρή. Ξέρει τα πράγματα. Είναι μια πραγματικά υπέροχη γυναίκα. Το ζεύγος Ομπάμα είναι εξαιρετικοί φίλοι»

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Barack Obama δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο στήριζε την υποψηφιότητα του Biden.

Το ινστιτούτο Gallup είχε καταγράψει το 2018 και το 2019 ότι η γυναίκα που θαύμασαν περισσότερο οι Αμερικάνοι ήταν η Michelle Obama και η αυτοβιογραφία της «Becoming» έγινε best seller. Ο Biden μάλιστα είχε δεσμευτεί να έχει γυναίκα αντιπρόεδρο στο πλευρό του. Έτσι με την επιλογή της Obama ελπίζει να κερδίσει και περισσότερους ψήφους ώστε να επικρατήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Παρόλα αυτά όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα η απάντηση της Obama είναι «όχι». Η ίδια είχε γράψει στην αυτοβιογραφία της «Θα το πω ξεκάθαρα: δεν έχω καμία πρόθεση να διεκδικήσω ουδέποτε κάποιο αξίωμα» και το επανέλαβε και πάλι πέρσι σε συνέντευξή της τονίζοντας ότι όσο βρισκόταν στον Λευκό Οίκος στερήθηκε την «ανωνυμίας» της και μια φυσιολογική ζωή.

Ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Obama είχε μάλιστα δηλώσεις ««Νομίζω ότι έχω τις ίδιες πιθανότητες να χορέψω στο μπαλέτο του Μπολσόι το 2020 όσο και εκείνη να διεκδικήσει ένα αξίωμα». Ενώ η φίλη και σύμβουλός της Valerie Jarrett είπε στο CNN: «Να το πω ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Η Michelle έχει αφοσιώσει τη ζωή της στο κοινό καλό. Και θα χρησιμοποιήσει το λόγο και τη δράση της για να είναι μια δύναμη καλού, αλλά όχι στην πολιτική»

Μάλιστα ακόμα και ο Biden είχε παραδεχτεί ότι ««δεν νομίζω ότι επιθυμεί να ξαναζήσει κοντά στον Λευκό Οίκο»

Μιλάμε όμως για πολιτική άρα αν ο Biden της κάνει επίσημη πρόταση και τονίσει ότι με εκείνη στο πλευρό του υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Αμερική να απαλλαγεί από τον Trump τότε ίσως το ξανασκεφτεί και δεν αποκλείεται να δεχτεί την πρότασή του.

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση