ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο δικαστής απορρίπτει τον διακανονισμό των 19 εκατομμυρίων δολαρίων του Harvey Weinstein

Τα θύματα θα αποζημειωθούν με 18.875.000 δολαρία τα οποία και θα διανεμηθούν μεταξύ των γυναικών

Newsroom K

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε έναν προτεινόμενο διακανονισμό 19 εκατομμυρίων δολαρίων για τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον πρώην παραγωγό του Hollywood Harvey Weinstein για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

Το γραφείο της Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Letitia James δήλωσε ότι «θα επανεξετάσει την απόφαση και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα».

«Το γραφείο μας αγωνίστηκε ακούραστα για να παρέχει σε αυτές τις γενναίες γυναίκες δικαιοσύνη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε η Kelly Donnelly.

Ο διακανονισμός προέρχεται από αγωγή αστικών δικαιωμάτων του 2018 που κατατέθηκε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα εναντίον του Weinstein για «τρομερές παραβιάσεις των πολιτικών δικαιωμάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των επιχειρηματικών νόμων της Νέας Υόρκης».

Ο Douglas H. Wigdor, δικηγόρος πολλών γυναικών που κατηγόρησαν των Weinstein δήλωσε: «Λέμε εδώ και ενάμιση χρόνο ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις διευθέτησης ήταν άδικοι και δεν πρέπει ποτέ να επιβληθούν σε επιζώντες σεξουαλικής επίθεσης. Ήμασταν έκπληκτοι που ο σύμβουλος της τάξης και ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης δεν αναγνώρισαν αυτό το γεγονός, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι που ο δικαστής Hellerstein απέρριψε γρήγορα τη μονόπλευρη πρόταση. Εκ μέρους των πελατών μας, ανυπομονούμε να επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη εναντίον του Harvey Weinstein»

Σε δήλωση, ο δικηγόρος του Weinstein, Imran Ansari, δήλωσε ότι η τρέχουσα και μελλοντική οικονομική κατάσταση του πελάτη του δεν είναι υγιείς.

«Η πρακτική πραγματικότητα είναι ότι εκτός του διακανονισμού οι ενάγοντες αντιμετωπίζουν μια αβέβαιη οικονομική ανάκαμψη... Όχι μόνο του έχει αφαιρεθεί η προσωπική του ελευθερία, αλλά και η οικονομική του ελευθερία».

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα θύματα θα αποζημειωθούν με 18.875.000 δολαρία τα οποία και θα διανεμηθούν μεταξύ των γυναικών που βίωσαν ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις λόγω φύλου ενώ εργαζόταν στην εταιρεία The Weinstein, καθώς και σεξουαλική κακοποίηση από τον Harvey Weinstein, είπε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι επιζώντες θα απαλλάσσονταν επίσης από συμφωνίες εμπιστευτικότητας, μη αποκάλυψης ή μη υπαιτιότητας με την εταιρεία Weinstein ή οποιονδήποτε από τους πρώην εκπροσώπους της εταιρείας που σχετίζεται με οποιοδήποτε σεξουαλικό παράπτωμα από τον Weinstein. Θα ήταν ελεύθεροι να πουν τις ιστορίες τους χωρίς φόβο τιμωρίας, ανέφεραν οι εισαγγελείς.
Ο Weinstein εκτίει φυλάκιση 23 ετών στη Νέα Υόρκη.

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X