ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ο πρίγκιπας George δεν θα προλάβει να γίνει βασιλιάς»

Τι προβλέπει η διάσημη Βρετανίδα μυθιστοριογράφος Hilary Mantel

must.com.cy

Η διάσημη Βρετανίδα μυθιστοριογράφος Hilary Mantel υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξη της ότι το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας είναι κάτι περισσότερο από αμφίβολο.

Αν και οι Βρετανοί δεν το πιστεύουν, η Mantel το πιστεύει και έχει επιχειρήματα γι' αυτή της την άποψη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους Times ο πραγματικός λόγος που η μοναρχία δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον είναι το γεγονός ότι "είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς τη βαθύτερη λογική ενός τέτοιου θεσμού στο πλαίσιο μίας σύγχρονης κοινωνίας. Στη σημερινή εποχή οι βασιλιάδες φαντάζουν περισσότερο σαν celebrities παρά σαν αυτό που ήταν πριν από πολλά χρόνια".

Η Hilary Mantel πιστεύει ότι η Ελισάβετ και ο Κάρολος κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να σώσουν την "Επιχείρηση" σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ένας "βαθιά σκεπτόμενος άντρας και είμαι βέβαιη ότι έχει σκεφτεί πολύ προσεκτικά πάνω στο τι σημαίνει στα αλήθεια ο ρόλος του και ποιες είναι απαιτήσεις πίσω από αυτόν τον ρόλο, παρά το γεγονός ότι θα γίνει βασιλιάς σε μία σύγχρονη εποχή".

"Η μοναρχία είναι κάτι τόσο αρχαίο που πλέον έχει αποκτήσει θεϊκές διαστάσεις στη συνείδηση πάρα πολλών ανθρώπων".

Η Mantel προέβλεψε ότι η μοναρχιά θα εκπέσει στη Μεγάλη Βρετανία αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος δύο γενεών και εξήγησε ότι ο Κάρολος και ο William θα προλάβουν σίγουρα θα γίνουν βασιλείς, δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και για τον πρίγκιπα George, τρίτο στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.

Οι δηλώσεις της διάσημης συγγραφέως - είναι η πρώτη γυναίκα κέρδισε δύο φορές το βραβείο Booker, ενώ τα βιβλία της έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο- έφτασαν και στις πύλες του Buckingham, ωστόσο, οι εκπρόσωποι του παλατιού αρνήθηκαν να σχολιάσουν το οτιδήποτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση