ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέθανε ο Νταβίντε Ρένε σε ηλικία 46 ετών, creative director του οίκου Moschino

Εννέα ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Διαδέχθηκε τον Αμερικανό σχεδιαστή Τζέρεμι Σκοτ, ο οποίος αποχώρησε από το brand τον περασμένο Μάρτιο

Ο Νταβίντε Ρένε, ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας και πρώην επικεφαλής του τμήματος γυναικείων ενδυμάτων της Gucci, πέθανε εννέα ημέρες αφότου ανέλαβε δημιουργικός διευθυντής της Moschino, σε ηλικία 46 ετών.

Ο θάνατός του στο Μιλάνο στις 10 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε από την Aeffe, τον μητρικό όμιλο της Moschino, την Παρασκευή. Η αιτία δεν γνωστοποιήθηκε, αν και μια δήλωση που δημοσιεύθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε κανάλια κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «ξαφνική ασθένεια».

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τον πόνο που βιώνουμε σε αυτή τη δραματική στιγμή», ανέφερε η δήλωση, από τον Μάσιμο Φερέτι, τον πρόεδρο της Aeffe.

Ο Ρένε δούλευε πάνω σε μια συλλογή που θα παρουσιαζόταν στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Φεβρουάριο. Αγαπημένη προσωπικότητα στην ιταλική μόδα και «δεξί χέρι» του κορυφαίου πρώην σχεδιαστή της Gucci Αλεσάντρο Μισέλ, ο Ρένε είχε μιλήσει για τον «ονειρικό ρόλο» στην κορυφή ενός από τα πιο γνωστά ονόματα της ιταλικής μόδας. Διαδέχθηκε τον Αμερικανό σχεδιαστή Τζέρεμι Σκοτ, ο οποίος αποχώρησε από το brand τον περασμένο Μάρτιο.

«Το brand δημιουργήθηκε το 1983 από τον Φράνκο Μοσκίνο, ο οποίος ήταν γνωστός τόσο για την ιδιόρρυθμη και ειρωνική αίσθηση του χιούμορ του όσο και για την καινοτόμο προσέγγισή του στον σχεδιασμό», αναφέρουν οι New York Times.

Πηγή: New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση