ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το αστρονομικό ποσό που κόστισαν οι Sussex στους Βρετανούς

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά αφού και παλαιότερα κατηγορήθηκαν ότι κόστισαν πολλά χρήματα στους φορολογούμενους

Newsroom K

Η έξοδος του Harry και της Meghan από την βασιλική οικογένεια συζητήθηκε αρκετά από τον λαό της Βρετανίας και τα μέσα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά αφού και παλαιότερα κατηγορήθηκαν ότι κόστισαν πολλά χρήματα στους φορολογούμενους για να πληρώσουν την ανακαίνιση του σπιτιού τους.

Τώρα ο Norman Baker υποστηρίζει ότι συνολικά ο Harry και η Meghan κόστισαν στους φορολογούμενους περίπου 44 εκατομμύρια λίρες.

Ο Norman Baker, πρώην Φιλελεύθερος Δημοκρατικός για το Ανατολικό Sussex και συγγραφέας του… And What Do You Do; (το οποίο, είναι ένα βιβλίο που είναι επικριτικό προς τη βασιλική οικογένεια, οπότε δεν είναι αμερόληπτος με κανένα τρόπο) μίλησε για το πόσο κόστισαν οι Sussex στους Βρετανούς.

«Από την ημέρα του γάμου τους έως τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, εκτιμώ ότι ο Βρετανός φορολογούμενος έχει δαπανήσει περισσότερα από 44 εκατομμύρια για να προσφέρει στον Harry και τον Meghan, ό, τι θέλουν", έγραψε ο Baker στην Daily Mail.
Σύμφωνα με τον ίδιο η λίστα έχει ως εξής:

Ανακαινίσεις στο Nottingham Cottage στο Kensington Palace: 1,4 εκατομμύρια
Ανακαινίσεις στο Frogmore Cottage στο Windsor: 2,4 εκατομμύρια
Για το Frogmore Cottage το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει τα χρήματα που ξόδεψε στην ανακαίνιση με την αποχώρησή τους από το παλάτι.
Μισθοί προσωπικού για τα δύο χρόνια 592.000
Κόστος ασφαλείας: 7 εκατομμύρια
Ο βασιλικός γάμος: 33.5 εκατομμύρια. Οι royals έδωσα μόνο 2 εκατομμύρια για τον γάμο άρα τα υπόλοιπα τα πλήρωσε ο βρετανός φορολογούμενος.
Απώλεια φορολογικών εσόδων από χρήματα που ο Πρίγκιπας Κάρολος δαπάνησε για τα έξοδα των Sussexes: 1,9 εκατομμύρια λίρες
Κόστος ταξιδιών: 1 εκατομμύριο

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ανεξάρτητα από το πόσο ο Harry και η Meghan μπορεί να έχουν κοστίσει στον φορολογούμενο, το ζευγάρι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποπληρωμής τουλάχιστον μερικού από αυτό το χρέος.

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση