ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το εξωφρενικό ποσό που έδωσε το Φεστιβάλ Καννών για τα τεστ κορωνοϊού

Το δημοσίευμα του Variety

must.com.cy

Αξιοσημείωτο είναι πως οι Κάννες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν φεστιβάλ κινηματογράφου δύο ολόκληρες εβδομάδες με καλεσμένους ζωντανά, όπως παλιά, εν καιρώ πανδημίας.

Δεν ήταν εύκολη αποστολή, και σύμφωνα με το Variety το φεστιβάλ ξόδεψε πάνω από $1 εκατομμύριο για να καλύψει τα έξοδα των δωρεάν τεστ κορωνοϊού για περίπου 28 χιλιάδες καλεσμένους. Όσοι προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούσαν να το αποφύγουν αν έδειχναν απόδειξη εμβολιασμού, αλλά και πάλι κινδύνευαν από την μετάλλαξη Δέλτα.

''Ήταν ένα υπέροχο φεστιβάλ. Καταφέραμε να πραγματοποιηθεί τη σωστή στιγμή και με συνθήκες που ήταν σχεδόν φυσιολογικές χάρη σε ένα πρωτόκολλο που ήταν έξυπνο και υπεύθυνο'' λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Thierry Frémaux.

Και στην πραγματικότητα, ούτε προέκυψε λόγος ανησυχίας καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Η μόνη φορά που ο κορωνοϊός έγινε ''εμπόδιο'' σε κάτι που αφορούσε το φεστιβάλ ήταν όταν η Γαλλίδα ηθοποιός Léa Seydoux βγήκε θετική και αναγκάστηκε να ακυρώση την επίσκεψή της στις Κάννες, αλλά παρόλο που υπήρξαν φόβοι πως αυτό θα ξεκινήσει κύμα από κρούσματα, η υπόθεση τελείωσε εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση