ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:45
 

To TikTok, η LGBTQ κοινότητα και οι χρήστες με νοητική υστέρηση

Το κοινωνικό δίκτυο περιόρισε τα βίντεο χρηστών με παραπάνω κιλά, όσους ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα αλλά και όσους έχουν νοητική υστέρηση

Newsroom K

Μπορεί το TikTok να είναι αρκετά καινούργιο, ωστόσο παρά την "σύντομη" ζωή του κατάφερε να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πώς έγινε αυτό; Θα σας εξηγήσουμε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το new entrty app που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μικρά βίντεο 15 δευτερολέπτων, στα οποία μπορούν να βάλουν μουσική (επιλέγοντας από μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών), να αλλάξουν την ταχύτητα, να τα επεξεργαστούν με φίλτρα ή να προσποιηθούν πως κάνουν lip-sync αγαπημένα τους τραγούδια, κατηγορείται από πληθώρα ανθρώπων για διακρίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το κοινωνικό δίκτυο περιόρισε τα βίντεο χρηστών με παραπάνω κιλά, όσους ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα αλλά και όσους έχουν νοητική υστέρηση. Ναι, και εμείς δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Μας έπεισε όμως το γεγονός πως το δίκτυο παραδέχθηκε το λάθος του.

Υποστηρίζοντας πως η πολιτική περιορισμού που χρησιμοποίησε είχε ως στόχο την αποφυγή του διαδικτυακού εκφοβισμού, η πλατφόρμα προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Φυσικά δεν έπεισε κανέναν, αφού με αυτό τον τρόπο κατηγοριοποίησε ομάδα ανθρώπων και έκανε διακρίσεις.

Μετά από όλα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, το κοινωνικό δίκτυο αλλάζει την πορεία του. Ο ρατσισμός βέβαια δεν ξεχνιέται και η κατάληξή του είναι αβέβαιη.

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X