ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ατομικά δροσερά μιλφέιγ με blueberries

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα γλυκό που σερβίρεται παγωμένο, αλλά που πρέπει να συναρμολογήσουμε τελευταία στιγμή για να είναι απόλυτα φρέσκο! Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε την κρέμα μας και να την παγώσουμε καλά. Τη σφολιάτα μας τη φτιάχνουμε κοντά στην ώρα που θα χρειαστούμε για να παραμείνει τραγανή. Συναρμολογούμε το γλυκό μας τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσουμε ότι η σφολιάτα δεν θα τραβήξει υγρασία από την κρέμα. Το γλυκό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε σε μεγάλη πιατέλα, αλλά ακόμα πιο καλά σε χαριτωμένες ατομικές μερίδες. Τα blueberries τα προσθέτουμε στο γλυκό, λίγο πριν σερβίρουμε!

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄ 
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Μερίδες: 6

Θερμίδες ανά μερίδα: 400 kcl
Θα χρειαστούμε 6 ατομικά μπολ

ΥΛΙΚΑ

425 γρ. (1/2 συσκευασία) σφολιάτα κατεψυγμένη, που έχει ξεπαγώσει

Για την κρέμα:

900 ml φρέσκο αγελαδινό γάλα πλήρες 3%, Χαραλαμπίδης Κρίστης
210 γρ. ζάχαρη 
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
100 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα 
140 γρ. αλεύρι, διαλυμένο σε 2 ποτήρια από την ολική ποσότητα του γάλακτος
200 γρ. blueberries
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Πρώτα ψήνουμε τη σφολιάτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα και την τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα ή σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
    2. Βάζουμε τη λαμαρίνα στον φούρνο και ψήνουμε για τριάντα λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να ψηλώσει και να ροδοκοκκινίσει. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και αφήνουμε τη σφολιάτα να κρυώσει. 
    3. Φτιάχνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα τύπου wok. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί καλά το μείγμα. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το διαλυμένο σε γάλα αλεύρι.
    4. Όταν το γάλα ζεσταθεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με τα αβγά και το αλεύρι διαλυμένο στο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα και μία σπάτουλα σιλικόνης, έχοντας τη φωτιά σε μέτρια ένδειξη. Προσέχουμε να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.
    5. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία. Σκεπάζουμε την κρέμα με ένα κομμάτι λαδόχαρτο για να μην κάνει πέτσα η κρέμα μας και παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. 
    6. Για να συναρμολογήσουμε τα γλυκά μας, σπάζουμε λίγα από τα ψημένα φύλλα σφολιάτας με τα χέρια μας σε κάθε μπολ. Περιχύνουμε με κουταλιές παγωμένη κρέμα με λίγα σπασμένα φύλλα σφολιάτας ξανά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγα blueberries. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα μπολ. Σερβίρουμε αμέσως.

 Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου
Kathimerini.com.cy
 |  ΓΛΥΚΑ