ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Healthy παγωτό σοκολάτας με granola

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα απλό, σοκολατένιο παγωτό με κομμάτια σπιτικής γκρανόλα. Το healthy αυτό παγωτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο λαχταριστό. Η γκρανόλα είναι περισσότερη από ότι θα χρειαστείτε αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όση απέμεινε στο πρωινό σας.

Για το παγωτό σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας, 20'
Χρόνος να παγώσει, 6 ώρες
Μερίδες, 10 μπάλες παγωτού
Θερμίδες ανά 100 γρ., 310 kcal

(Οι διατροφικές πληροφορίες είναι μόνο μια εκτίμηση. Η ακρίβεια των διατροφικών πληροφοριών για οποιαδήποτε συνταγή σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι εγγυημένη)

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 28Χ21Χ 4 εκ. στρωμένο με λαδόχαρτο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γάλα βρώμης 
125 γρ. κακάο
1 κουτ. γλυκού βανίλια
125 γρ. ακατέργαστο μέλι
1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
70 γρ. ελαιόλαδο
375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας, 70% κακάο, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το γάλα βρώμης, το κακάο, τη βανίλια, το μέλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπλέντερ και χτυπάμε ξανά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες ή μέχρι να παγώσει. Για να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη 2-3 λεπτά για να μαλακώσει λίγο, σκορπάμε επάνω 200 γρ. από την γκρανόλα και σερβίρουμε σε μπάλες χρησιμοποιώντας ένα scoop παγωτού.

Για την σπιτική γκρανόλα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ, 15’

ΧΡΟΝΟΣ ψησηματος, 25’

Θερμιδεσ ανα 100 γΡ., 490 kcΑl

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. λάδι καρύδας

80 γρ. σιρόπι σφενδάμου

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

170 γρ. νιφάδες βρώμης

100 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα

100 γρ. σταφίδες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι, το μέλι, την κανέλα και το αλάτι.

Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί. Απλώνουμε τη βρώμη στο προετοιμασμένο ταψί.

Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στα μέσα του ψησίματος ανακατεύουμε την βρώμη στο ταψί.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει. Διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση