ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπρουσκετάκια με βασιλικό, ντομάτα και λούντζα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λατρεμένα και νόστιμα μπρουσκετάκια για τις όμορφες βραδιές που μας περιμένουν! Παρέα με φίλους και το κρασάκι μας.

Χρόνος ετοιμασίας: 30’

Μερίδες: 6-8

Θερμίδες ανά μπρουσκετάκι: 80 Kcal

Υλικά

2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο + έξτρα για το τέλος
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 συσκευασία, 100 γρ. λούντζα ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτρια γαλλική μπαγκέτα 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι.
  2. Ψήνουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα μας μέχρι να γίνει τραγανιστό. Τρίβουμε την κάθε φέτα ψωμιού με μια σκελίδα σκόρδο. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φρυγανιά μια φέτα λούντζα κομμένη στη μέση.
  3. Μοιράζουμε την ντομάτα  στις φέτες ψωμιού. Περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο, ακόμη λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X