
Kathimerini.com.cy
Λατρεμένα και νόστιμα μπρουσκετάκια για τις όμορφες βραδιές που μας περιμένουν! Παρέα με φίλους και το κρασάκι μας.
Χρόνος ετοιμασίας: 30’
Μερίδες: 6-8
Θερμίδες ανά μπρουσκετάκι: 80 Kcal
Υλικά
2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο + έξτρα για το τέλος
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 συσκευασία, 100 γρ. λούντζα ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτρια γαλλική μπαγκέτα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα μας μέχρι να γίνει τραγανιστό. Τρίβουμε την κάθε φέτα ψωμιού με μια σκελίδα σκόρδο. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φρυγανιά μια φέτα λούντζα κομμένη στη μέση.
- Μοιράζουμε την ντομάτα στις φέτες ψωμιού. Περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο, ακόμη λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.