ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρολό βοδινού γεμιστό με μοτσαρέλα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Φανταστικό οικογενειακό πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύεται με ρύζι, πουρέ ή πατάτες.

Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 40’
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 470

Υλικά

Για το ρολό
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. αλεσμένο ξηρό κόλιαντρο
100 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
2 κ.γ. μουστάρδα
2 μεγάλα αβγά
Τα φύλλα από ½ κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
3 συσκευασίες X 25 γρ. κατεψυγμένος φρεσκο – στυμμένος χυμός λεμονιού Παπαφιλίππου
Αλάτι-πιπέρι
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένες στη μέση
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
Αλάτι- πιπέρι
1 κονσέρβα x 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
1 συσκευασία Χ 25 γρ. κατεψυγμένος φρεσκο- στυμμένος χυμός λεμονιού Παπαφιλίππου

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το κύμινο, το κόλιαντρο, την αλεσμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τα αβγά, το δεντρολίβανο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε ελαφρά.
3. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα κρέατος σε ένα πυρέξ και στη συνέχεια το πλάθουμε σε ορθογώνιο κομμάτι. Τοποθετούμε τα κομμάτια μοτσαρέλας στο κέντρο του κιμά σε σειρά. Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο κιμά και δίνουμε ωραίο σχήμα.
4. Βάζουμε στον φούρνο και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε μία μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τις ντομάτες, τη σάλτσα Worcestershire και το λεμόνι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
6. Όταν ο χρόνος για το ρολό έχει περάσει, αφαιρούμε από ταψί από τον φούρνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε το ταψί ξανά στον φούρνο για 10 με 15 λεπτά.
7. Διακοσμούμε το ρολό με ντοματίνια και διάφορα φρέσκα βότανα. Σερβίρεται με ρύζι, πουρέ ή ακόμα και σαλάτα μικτών φύλλων και φέτες λεμονιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι η πλησιέστερη στον αυθεντικό, ελληνικό γύρο, συνταγή.

Κοτόπουλο γύρος

Μια απλή μαρινάτα μαλακώνει το κοτόπουλο, το οποίο στη συνέχεια μαγειρεύεται αργά για μέγιστη γεύση
Newsroom K
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ