ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:09
 

Έρευνα: Επιλογή πτήσης με βάση το κόστος και όχι την ασφάλεια

Τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα με αεροσκάφη Boeing 737 MAX δεν επηρέασαν το καταναλωτικό αίσθημα.

ΠΗΓΗ: Reuters

Μπορεί να φοβούνται αλλά δεν το δείχνουν. Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να θεωρούν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων τον πιο σημαντικό παράγοντα στην επιλογή μιας πτήσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos, η οποία υποδεικνύει ότι τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα με αεροσκάφη Boeing 737 MAX δεν επηρέασαν το καταναλωτικό αίσθημα.

Στη δημοσκόπηση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, φαίνεται ότι μόνο το 50% των ενήλικων Αμερικανών παραδέχεται ότι γνωρίζει για τα δυστυχήματα σε Ινδονησία και Αιθιοπία, όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 346 άνθρωποι. Μόνο το 43% των ερωτηθέντων γνώριζε ότι τα αεροσκάφη που κατέπεσαν ήταν Boeing 737 MAX.

Πολύ σημαντικό για την Boeing είναι το γεγονός ότι την επαύριον των τραγικών δυστυχημάτων, μόνο το 3% των ερωτηθέντων απήντησε ότι ο τύπος του αεροσκάφους και ο κατασκευαστής του διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο κατά την αγορά ενός αεροπορικού εισιτηρίου. Αντιθέτως, το 57% δηλώνει ότι η τιμή του εισιτηρίου είναι ο καθοριστικός παράγοντας.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής βιομηχανίας Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η αεροβιομηχανία «είναι δεσμευμένη να επιστρέψει το Boeing 737 MAX ασφαλώς στους αιθέρες, έτσι ώστε οι κυβερνήτες, τα πληρώματα, οι ρυθμιστικοί φορείς και το κοινό να ανακτήσoυν πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτό το αεροπλάνο».

Εφόσον παγκοσμίως, οι ρυθμιστικοί φορείς πολιτικής αεροπορίας δώσουν άδεια πτήσης στο αεροσκάφος, με βάση τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης Reuters/Ipsos, οι αεροπορικές εταιρίες δεν θα έχουν πρόβλημα να πωλούν εισιτήρια για το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX καθηλώθηκαν στο έδαφος παγκοσμίως μετά το αεροπορικό δυστύχημα των Αιθιοπικών Αερογραμμών, πέντε μήνες μετά την τραγωδία της Lion Air.

Ωστόσο, προηγούμενη έκθεση της Επενδυτικής Τράπεζας Barclays ανέφερε ότι «ένα μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού κατά πάσα πιθανότητα θα αποφύγει το Boeing 737 MAX για μία μεγάλη χρονική περίοδο, ακόμα και αφού αρθεί η εντολή καθήλωσής του στο έδαφος». Η Barclays υποστηρίζει ότι στήριξε τα συμπεράσματά της σε έρευνα σε ταξιδιώτες σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτει τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε, πώς έγινε η επιλογή των συμμετεχόντων όπως εξάλλου και πόσο πληροφορημένοι ήταν για τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα, προτού διατυπώσουν την άποψή τους. Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει τα συμπεράσματα της έρευνας της Barclays.

Τέλος, όπως υποδεικνύει η δημοσκόπηση Reuters/Ipsos, ακόμα και όταν το κοινό γνώριζε για τα τραγικά δυστυχήματα των Boeing 737 MAX, δεν επηρεάστηκαν οι ταξιδιωτικές του αποφάσεις. Αυτές επηρεάζονται περισσότερο από το κόστος του εισιτηρίου, τον χρόνο ταξιδιού, τον αριθμό των ενδιάμεσων σταθμών και βέβαια την ίδια την αεροπορική εταιρεία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

H απόφαση του Twitter να απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις προκάλεσε εγκώμια εκ μέρους των Δημοκρατικών

Twitter, το υπερόπλο του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί αναζητούν τρόπο να αντιμετωπίσουν την κυριαρχία του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X