ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

Γιούτα Ουρπιλαϊνεν: Απέχουμε πολύ για να δοθεί τέλος στην μάστιγα του AIDS

Οι προσπάθειες, θα πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στις ευάλωτες ομάδες δήλωσε η η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων της ΕΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με γραπτή της απάντηση, προς τον Βέλγο ευρωβουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Pascal Arimont, η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων της ΕΕ Γιούτα Ουρπιλαϊνεν, παρόλο που χαρακτηρίζει εντυπωσιακά τ’ αποτελέσματα του αγώνα κατά του Εϊτζ, αποδέχεται ότι, ο αγώνας απέχει πολύ από το να δώσει ένα τέλος σ’ αυτή τη μάστιγα.

Οι προσπάθειες, θα πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στις ευάλωτες ομάδες, με έμφαση στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη σύνδεση με τη φροντίδα, την ενσωμάτωση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των δικαιωμάτων και την κατάργηση του στίγματος και και των διακρίσεων κατά των ασθενών, αναφέρει η Επίτροπος.

Καταλήγει δε, λέγοντας ότι, προκειμένου να εξασφαλιστούν βιώσιμα αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να ενταχθεί η καταπολέμηση του HIV στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας - ενασχολούμενη περαιτέρω με την πολιτική διαλόγου με τις κυβερνήσεις και την ενίσχυση των συστημάτων υγείας.

Στην ερώτηση του ο Βέλγος ευρωβουλευτής, επικαλούμενος πρόσφατη έκθεση του Médecins Sans Frontières, υποστήριζε ότι ο κόσμος εξακολουθεί να απέχει πολύ από την οριστική καταπολέμηση του HIV / AIDS, ότι ο ετήσιος αριθμός των θανάτων λόγω AIDS μειώθηκε ελάχιστα από το 2014 και ότι η διεθνής υποστήριξη για την καταπολέμηση της νόσου μειώνεται.

Στην απάντηση της η Επίτροπος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι:

- Οι δραστηριότητες της Κομισιόν περιλαμβάνουν τη στήριξη του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης, στο οποίο η ΕΕ έχει δεσμεύσει 550 εκατ. Ευρώ. Συνολικά, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της παρέχουν σχεδόν το 50% των πόρων του Παγκόσμιου Ταμείου.
-Περίπου το ήμισυ των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξοδεύει το Παγκόσμιο Ταμείο κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 100 χώρες αφορά τα προγράμματα για την εξάλειψη του HIV.
-Συνολικά, τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν είναι εντυπωσιακά, με 32 εκατομμύρια ζωές να έχουν σωθεί και 18,9 εκατομμύρια άνθρωποι να βρίσκονται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:13

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:12

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X