ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

2020: Μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες

Σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά συνοψίζει το 2020, ο καλλιτέχνης Cee-Roo

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δούμε τι αφήνει πίσω του, το 2020; Η απάντηση είναι 3 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα συγκίνησης. Ο καλλιτέχνης Cee-Roo, γνωστός για την δημιουργία βίντεο και μουσικής με πραγματικές σκηνές από τον κόσμο, συνοψίζει τα γεγονότα που στιγμάτισαν το 2020.

Το βίντεο αρχίζει με διάφορες σκηνές από την έκρηξη στη Βηρυτό, τις μαζικές διαδηλώσεις στην Λευκορωσία και τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ που πυροδότησε μια σειρά από ταραχές, που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μεγάλων συγκεντρώσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων, ανά τον κόσμο. 

Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο, φαίνονται οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στον πλανήτη μας όχι μόνο από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και από τις πυρκαγιές που κλόνισαν την Καλιφόρνια, την Αυστραλία και τον Αμαζόνιο. Παράλληλα, σκηνές από βίαιες διαδηλώσεις, όπως αυτές στην Λευκωροσία και το Χονγκ Κονγκ και εμπόλεμες περιοχές (πχ Ναγκόρνο-Καραμπάχ) κάνουν συχνά την εμφάνιση τους, ενώ άλλες τραγωδίες όπως οι σεισμοί, οι πλημμύρες και οι εκρήξεις ηφαιστείων, προσθέτουν στην εικόνα που αφήνει πίσω του το 2020. Ταυτόχρονα, αναφορά γίνεται και στα γεγονότα γύρω από την δολοφονία του Ιρανού, Κασέμ Σουλεϊμανί, θρυλικού διοικητή της Δύναμης Quds, από τις ΗΠΑ.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στην πανδημία, με τη μάχη κατά του ιού να βρίσκεται στο επίκεντρο του βίντεο. Σκηνές από ιατρικό προσωπικό και ασθενείς που «έφτασαν» στα όρια τους, υπενθυμίζουν σε όλους, τους αφανείς ήρωες της φετινής χρονιάς.

Παρά όμως τις συνταρακτικές σκηνές που παρουσιάζονται στο βίντεο, αυτό κλείνει με τα τελευταία γεγονότα της χρονιάς όπως η εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως 46ου Προέδρου των ΗΠΑ και τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, να εναλλάσσονται από στιγμές που «φώτισαν» το 2020 και έδωσαν ελπίδα σε όλους, όπως τα άτομα που έπαιζαν μουσική από τα μπαλκόνια τους κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, τις στιγμές όπου αστυνομικοί «γονάτισαν» δίπλα από διαδηλωτές για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και ανθρώπους σε διάφορες περιοχές του κόσμου να τραγουδούν και να χορεύουν, γιατί όπως και το βίντεο δείχνει στο τέλος, το ανθρώπινο σθένος και επιμονή, σαν μια γροθιά, θα καταφέρει να ξεπεράσει όλες αυτές τις δύσκολες περιστάσεις...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X