ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γάλλος ΥΠΕΜ: Παύση συνομιλιών ΗΠΑ-ΕΕ

Η πιο πιθανή επιλογή η πάυση συνομιλιών

ΚΥΠΕ

Η παύση στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η πιο πιθανή επιλογή, δήλωσε την Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου Ματιάς Φελκ.

Οι διαπραγματευτές έδιναν μάχη ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από την αποχώρηση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από την εξουσία τον Ιανουάριο, αλλά τα σημεία διαφωνίας παραμένουν, και αφορούν κυρίως τα πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

"Λαμβάνοντας υπόψη την προσέγγιση που υιοθετείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, (η παύση) είναι η πιο πιθανή επιλογή," δήλωσε ο κ. Φελκ στο ραδιόφωνο Europe 1. Τον Απρίλιο ο κ. Φελκ είχε αναφέρει ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να καταργηθούν, ελλείψει περαιτέρω προόδου.

Η παρέμβασή του έρχεται μια ημέρα μετά την έκκληση από την Greenpeace για τερματισμό των συνομιλιών, επικαλούμενη ανησυχίες ότι μια συμφωνία θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των τροφίμων. Προς υποστήριξη της θέσης της, δημοσιοποίησε εμπιστευτικά έγγραφα που καταδεικνύουν παγιωμένες θέσεις και στις δύο πλευρές.

Η περιβαλλοντική ομάδα πίεσης υποστηρίζει ότι η προτεινόμενη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) θα δώσει πολλή δύναμη στις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος των καταναλωτών και των εθνικών κυβερνήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X