ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Σαπέν αρνείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά δημοσιογράφο

«Θύελλα» στη Γαλλία για περιστατικά σεξισμού από άνδρες πολιτικούς

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε παραδοχή ότι συμπεριφέρθηκε «απρεπώς» σε μία γυναίκα δημοσιογράφο προέβη ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, εν μέσω της «θύελλας» που έχει ξεσπάσει στη χώρα για περιστατικά σεξισμού από άνδρες πολιτικούς.

Ο κ. Σαπέν απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του, όμως απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι παρενόχλησε σεξουαλικά τη δημοσιογράφο.

Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2015. Ο κ. Σαπέν παραδέχτηκε ότι έκανε ένα σχόλιο για την ενδυμασία της δημοσιογράφου και στη συνέχεια της έπιασε την πλάτη. Η γυναίκα στη συνέχεια εξέφρασε την ενόχλησή της και ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε συγγνώμη.

Η υπόθεση πηγάζει από ένα βιβλίο που εκδόθηκε στη Γαλλία τον προηγούμενο μήνα, όπου οι συγγραφείς δίνουν διαφορετική εκδοχή του τι συνέβη στο Νταβός. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο κ. Σαπέν έπιασε το λάστιχο της κιλότας της δημοσιογράφου όταν αυτή έσκυψε μπροστά του, λέγοντας «Α, τι έχουμε εδώ;».

Οι καταγγελίες σε βάρος του κ. Σαπέν έρχονται στον απόηχο της παραίτησης του Αναπληρωτή Προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ντενίς Μποπάν, ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά οκτώ υφιστάμενές του.

Ο κ. Μποπάν έχει απορρίψει τις καταγγελίες, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές του Παρισιού έχουν αρχίσει έρευνα σε βάρος του.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση