ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετά από εκρήξεις σε θέρετρα (upd)

ΥπΕΞ: Κανένας Κύπριος μεταξύ των τραυματιών στις περιοχές των επιθέσεων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες είναι οι τραυματίες από μπαράζ εκρήξεων που πλήττει από χθες το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τουριστικές πόλεις της νότιας Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, συνολικά έχουν σημειωθεί περίπου 10 εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών από το βράδυ της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν Κύπριοι τραυματίες στις περιοχές των επιθέσεων σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από το Υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται αρκετοί Κύπριοι οι οποίοι βρίσκονται σε διακοπές στην Ταϊλάνδη και το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια τους. Το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα γενικά τηλέφωνα του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων στο 22651295 και 22801000

Το θέρετρο Χουά Χιν, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, φαίνεται πως έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα, με τουλάχιστον δύο νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών. Εκρήξεις έχουν επίσης λάβει χώρα στο Πουκέτ, το Σουράτ Θάνι και το Τρανγκ.

Σύμφωνα με την την Αστυνομία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πρώτο κύμα εκρήξεων την Πέμπτη και άλλοι δύο σκοτώθηκαν την Παρασκευή.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20. Πολλά από τα θύματα είναι τουρίστες.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ο-τσα διέταξε αύξηση των μέτρων ασφαλείας στις πόλεις και σε περιοχές όπου συρρέουν τουρίστες και απέδωσε τις επιθέσεις σε απόπειρα να «προκληθεί χάος και σύγχυση». Κάλεσε για ηρεμία και ψυχραιμία.

Η Αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι συστήνει ειδική ομάδα που θα αναλάβει τη διερεύνηση των εκρήξεων.

Ο αριθμός των εκρήξεων και η μικρή χρονική απόσταση ανάμεσά τους εγείρει υποψίες ότι πρόκειται για συντονισμένα χτυπήματα.

Οι επιθέσεις συνέπεσαν με το Σαββατοκύριακο εορταστικών εκδηλώσεων για τα 83α γενέθλια της βασίλισσας Σιρικίρ, συζύγου του μονάρχη της Ταϊλάνδης.

Έως τώρα πάντως δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τα χτυπήματα. Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν διάφορες ισλαμιστικές αυτονομιστικές οργανώσεις, ειδικά στις νότιες περιοχές.

Σύμφωνα με το BBC, η στοχοποίηση της Χουά Χιν μπορεί να μην είναι τυχαία, καθότι είναι γνωστή φιλοβασιλική πόλη και ο αγαπημένος τόπος κατοικίας του βασιλιά όταν δεν είναι στην πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ, τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης έχει κλείσει αφού εντοπίστηκαν ύποπτα δέματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X