ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μογκερίνι: Δεν υπάρχουν νεκροί αξιωματούχοι από την συντριβή(upd)

Το αεροσκάφος συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωση του σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Γάλλοι είναι τα πέντε θύματα του μικρού αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας έξω από το χωριό Σάφι, στα νότια της Μάλτας, σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για στρατιωτικούς ή πολίτες.

Η συντριβή, η οποία θα είναι το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στη Μάλτα εν καιρώ ειρήνης, συνέβη στις 5:30 το πρωί, ώρα κεντρικής Ευρώπης, καθώς το αεροπλάνο κατευθυνόταν προς τη Λιβύη.

Η εφημερίδα «Times of Malta» ανέφερε πως το αεροπλάνο είχε ναυλωθεί από τη Frontex ωστόσο ο εκπρόσωπός της διέψευσε την συγκεκριμένη πληροφορία χωρίς ωστόσο να σχολιάσει αν στο αεροπλάνο επέβαιναν πράγματι αξιωματούχοι της Frontex.

Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης μετέδειδαν ότι το αεροσκάφος μετέφερε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρετούσαν στην Frontex αλλά η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και η ίδια η Frontex διέψευσαν την είδηση.

«Δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταξύ των θυμάτων της συντριβής. Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ», δήλωσε στο Twitter η κα Μοργερίνι.

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Sky News, δείχνει το αεροπλάνο να τυλίγεται στις φλόγες.

Το αεροπλάνο, ένα ελικοφόρο τύπου Metroliner, μπορούσε να μεταφέρει έως 10 επιβάτες.

Προηγούμενη ενημέρωση

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μάλτα, μετά από συντριβή μικρού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της χώρας. Το αεροσκάφος, στρατιωτικού τύπου που ανήκει στο Λουξεμβούργο μετέφερε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η πτώση του αεροσκάφους σημειώθηκε αμέσως μετά την απογείωση του γύρω στις επτά και είκοσι το πρωί, ενώ αμέσως μετά το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος είναι πέντε νεκροί.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο και αμέσως μετά έχασε ύψος και κατέπεσε, μέσα σε ένα σύννεφο μαύρου καπνού.

Όλες οι πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας έχουν ακυρωθεί.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση