ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαβάη: Δικαστής «μπλοκάρει» το νέο διάταγμα Τραμπ για τη μετανάστευση

Η έναρξη εφαρμογής του διατάγματος είχε οριστεί για τις 16 Μαρτίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το νέο διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ για το μεταναστευτικό μπλόκαρε ο ομοσπονδιακός δικαστής στη Χαβάη, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ.

Ο δικαστής Ντέρικ Ουότσον ζήτησε να μην τεθεί σε ισχύ το νέο εκτελεστικό διάταγμα, που στοχεύει στην προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες στις ΗΠΑ και σε ταξιδιώτες από έξι κυρίως Μουσουλμανικές χώρες.

Ο δικαστής έκρινε ότι το διάταγμα παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ, το οποίο στέκεται ενάντια στις θρησκευτικές διακρίσεις.

Σύμφωνα με το BBC, η απόφαση του δικαστή, είναι ικανή να «παγώσει» την εφαρμογή του διατάγματος.

Σε σχέση με το προηγούμενο διάταγμα, το οποίο ακυρώθηκε από τα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ σε δύο βαθμούς, το νέο εξαιρεί τους πολίτες του Ιράκ, ενώ απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο σε πολίτες του Ιράν, της Συρίας, της Υεμένης, της Λιβύης, του Σουδάν και της Σομαλίας οι οποίοι δεν διαθέτουν βίζα.

Για 120 ημέρες διατηρείται και η απαγόρευση υποδοχής προσφύγων. Η έναρξη εφαρμογής του διατάγματος είχε οριστεί για τις 16 Μαρτίου.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου έχει τον τρόπο να φέρνει τους κανόνες του παιχνιδιού στα μέτρα του και να εξουδετερώνει (πολιτικά ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ