ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:59
 

Aναστάτωση στα αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω απεργιών

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε Γαλλία και Γερμανία

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σήμερα το πρωί στις αεροπορικές μεταφορές στην Ευρώπη εξαιτίας δύο διαφορετικών απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οποίες έχουν παραλύσει αεροδρόμια και πλήττουν τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Air France.

Στη Γερμανία, οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης --ο μεγαλύτερο αεροπορικός κόμβος της χώρας--, του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης υποχρέωσαν τη γερμανική Lufthansa να ματαιώσει «περισσότερες από 800 πτήσεις» από τις συνολικά 1.600 προγραμματισμένες πτήσεις της σήμερα, επηρεάζοντας «περίπου 90.000 επιβάτες», οι οποίοι ωστόσο έχουν ειδοποιηθεί από χθες Δευτέρα για την ματαίωση των πτήσεών τους.

Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για απεργία του προσωπικού των αεροδρομίων που έχει στόχο να ασκήσει πίεση στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον δημόσιο τομέα. Σε ορισμένες γερμανικές πόλεις, απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώνονται επίσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους παιδικούς σταθμούς και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εργοδότες με αυτές τις μαζικές απεργίες», δήλωσε ο Φρανκ Μπσίρσκε, επικεφαλής του Verdi του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Γερμανίας. «Ελπίζουμε να υποβάλουν μια πρόταση που να αξίζει να συζητηθεί στον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων, ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια καλή λύση». Ο Μπσίρσκε πρόσθεσε ότι το συνδικάτο θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, αν οι εργοδότες δεν παρουσιάσουν κάποια πρόταση την επόμενη εβδομάδα. Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου.

Το Verdi έχει ζητήσει αύξηση 6% στους μισθούς 2,3 των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα τους οποίους εκπροσωπεί σε ομοσπονδιακό και κρατιδιακό επίπεδο. Όμως τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όσο και οι περιφερειακές έχουν απορρίψει την πρόταση, απαντώντας ότι μια τόσο μεγάλη αύξηση θα τους ωθήσει να αναθέσουν έργα σε ιδιώτες. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 05:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να τερματιστούν στις 18:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας).

Η Ζιμπίλε Μέτσλερ, η οποία επρόκειτο να περάσει τη σημερινή ημέρα στο Άμστερνταμ για ένα ραντεβού, δοκίμασε πάντως την τύχη της ερχόμενη στο αεροδρόμιο. «Ήξερα, όμως ήθελα να δω αν μπορούσα να φθάσω εκεί, επειδή τα τρένα δεν λειτουργούν. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, αλλά είναι κρίμα για το επαγγελματικό ραντεβού μου», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η 41χρονη γυναίκα.

Η αεροπορική κυκλοφορία στη Γαλλία πλήττεται από τη ματαίωση του 25% των πτήσεων της Air France, στην έκτη απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κινητοποίησης που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας τον Φεβρουάριο.

Η Air France προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθεί το 65% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και το 73% των πτήσεων μεσαίων αποστάσεων προς και από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί - Σαρλ ντε Γκωλ, καθώς και το 80% των πτήσεων μικρών αποστάσεων προς και από το Ορλί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X