ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγουν τα σχολεία στην Αγγλία στο πρώτο βήμα χαλάρωσης του lockdown

Είναι το πρώτο βήμα στον οδικό χάρτη σταδιακής άρσης των περιορισμών, που έχει παρουσιάσει η βρετανική κυβέρνηση, με ορίζοντα πλήρους αποδέσμευσης από τα μέτρα τα τέλη Ιουνίου.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις τάξεις επιστρέφουν σήμερα όλοι οι μαθητές στην Αγγλία για πρώτη φορά μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς το lockdown άρχισε να ισχύει από τις 4 Ιανουαρίου.

Είναι το πρώτο βήμα στον οδικό χάρτη σταδιακής άρσης των περιορισμών, που έχει παρουσιάσει η βρετανική κυβέρνηση, με ορίζοντα πλήρους αποδέσμευσης από τα μέτρα τα τέλη Ιουνίου.

Από σήμερα επίσης επιτρέπεται σε δύο άτομα που δεν συγκατοικούν ή στα μέλη ενός νοικοκυριού να συναντηθούν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν άσκηση.

Επιτρέπεται επίσης σε ένα προκαθορισμένο άτομο να επισκεφθεί έναν συγγενή ή φίλο σε οίκο ευγηρίας, εφόσον πριν έχει υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ και φορά εξάρτυση ατομικής προστασίας.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή στις τάξεις, οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κληθούν να κάνουν τρία εθελοντικά διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού στο σχολείο τους και ένα στο σπίτι μέσα στις προσεχείς δύο εβδομάδες. Μετά θα αποστέλλονται στο σπίτι τους τεστ δύο φορές την εβδομάδα, για έλεγχο των ίδιων και της οικογένειάς τους.

Η σύσταση από το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα πρέπει να φορούν κάλυμμα προσώπου όταν δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις, ακόμα και μέσα στην τάξη.

Τα τεστ και η μάσκα δεν αφορούν τους μαθητές δημοτικού.

Το δεύτερο σκέλος του πρώτου βήματος του οδικού χάρτη θα γίνει στις 29 Μαρτίου, όταν το όριο για συναντήσεις σε υπαίθριο χώρο ατόμων που δε συγκατοικούν θα αυξηθεί από δύο σε έξι.

Πιο μεγάλη χαλάρωση θα επέλθει στις 12 Απριλίου, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων και των καταστημάτων εστίασης που μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες σε εξωτερικό χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση