ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απομακρύνθηκαν 12 μέλη της Εθνοφρουράς ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, δεν είχαν όλοι εξ αυτών διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες

ΠΗΓΗ: Reuters

Δώδεκα μέλη της Εθνοφρουράς απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά που τους είχαν ανατεθεί ενόψει της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, δεν είχαν όλοι εξ αυτών διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι είχαν απομακρυνθεί δύο μέλη της Εθνοφρουράς, έπειτα από έλεγχο του FBI για διασυνδέσεις μελών των υπηρεσιών ασφαλείας με εξτρεμιστικές ομάδες.

Κανείς από του δύο αξιωματούχους, οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα συμπεράσματα του ελέγχου και παραμένει αδιευκρίνιστο ποια ήταν η πληροφορία που οδήγησε στην απόσυρση των δύο Εθνοφρουρών.

Την Κυριακή, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Κρις Μίλερ είπε ότι το FBI βοηθά τον στρατό στον έλεγχο περισσότερων από 25.000 μελών της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσιγκτον για να βοηθήσουν στην προστασία του Καπιτωλίου.

Ο έλεγχος αυτός έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. Το FBI εξετάζει επίσης αν κάποιος από τους ταραξίες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου υπηρετεί σε υπηρεσία ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνοφρουρά στη Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι κατηγορείται για συμμετοχή στις βίαιες ταραχές στο Καπιτώλιο ο δεκανέας στην τοπική Εθνοφρουρά, Τζέικομπ Φράκερ, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας στις 6 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση