ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυξήθηκαν οι θρομβώσεις στην Βρετανία

Καταγράφηκαν 209 περιστατικά θρόμβωσης με χαμηλή καταμέτρηση αιμοπεταλίων σε πολίτες που είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

ΚΥΠΕ

Οι νεαρότεροι ενήλικες επηρεάζονται συγκριτικά περισσότερο από τα σπάνια περιστατικά θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα νεότερα στοιχεία από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) αναφέρουν πως έχουν καταγραφεί 209 περιστατικά θρόμβωσης με χαμηλή καταμέτρηση αιμοπεταλίων στη χώρα σε πολίτες που είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. Εξ αυτών οι 41 πέθαναν.

Τα στοιχεία αφορούν έως και την 21η Απριλίου και συνιστούν αύξηση 41 περιστατικών και εννέα θανάτων σε μία εβδομάδα.

Για πρώτη φορά η MHRA έδωσε και λεπτομέρειες για τις ηλικίες των εμβολιασθέντων που παρουσίασαν θρόμβωση. Οι 23 ήταν ηλικίας 18-29 ετών, οι 27 από 30 έως 39 ετών, οι 30 ηλικίας 40-49, οι 59 ηλικίας 50-59 και οι 57 άνω των 60 ετών. Για κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν προσδιοριστεί οι ηλικίες.

Όπως τονίστηκε, αναλογικά με τον αριθμό των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή κατηγορία, οι νέοι φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο.

Η διευθύντρια της MHRA Δρ Τζουν Ρέιν δήλωσε ότι κανένα φάρμακο δε χορηγείται χωρίς ρίσκο, τονίζοντας για μία ακόμα φορά όμως ότι οι θρομβώσεις είναι «εξαιρετικά σπάνιες».

Επανέλαβε ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ