ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βαθιά ανησυχία Μπορρέλ - Μπλίνκεν για ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία

Bασικό θέμα συζήτησης οι πρόσφατες εξελίξεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη βαθιά ανησυχία τους για τη μεγάλη συνεχιζόμενη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία, εξέφρασαν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Mπορέλ και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, οι οποίοι συνομίλησαν το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την επίσκεψη του δεύτερου στις Βρυξέλλες.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν το βασικό θέμα συζήτησης, αλλά οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για τη σταθεροποίηση του Αφγανιστάν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στην Αιθιοπία.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στην κατάσταση στο Ιράν και στην κατάσταση των τρεχουσών συζητήσεων για την επαναφορά του Κοινού ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης (ΚΟΣΔ) σε πλήρη εφαρμογή.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος και ο Υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για αυτές και άλλες προτεραιότητες και προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι ο ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν θα συμμετάσχει σήμερα σε συνεδρίαση του βορειοατλαντικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ, το οποίο θα εξετάσει το θέμα της ρωσικής επιθετικότητας προς την Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση