ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

BBC: Δηλητηρίασαν τη σύζυγο του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών

Ο Kίριλο Μπουντάνοφ έχει παίξει βασικό ρόλο στον σχεδιασμό και μερικές φορές στην εκτέλεση μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσίας

Η σύζυγος του αρχηγού της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, υποστράτηγου Κιρίλο Μπουντάνοφ, έχει δηλητηριαστεί με «βαρέα μέταλλα» μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο πηγές τοπικών μέσων ενημέρωσς.

«Η Μαριάννα Μπουντάνοβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Babel, επικαλούμενος αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ την είδηση μεταδίδει και η Ukrainska Pravda. Την ίδια ώρα, το γεγονός φέρεται να επιβεβαιώνει και η ουκρανική προεδρία στην Kyiv Post.

H Ukrainska Pravda ανέφερε αργότερα ότι η δηλητηρίαση της Μπουντάνοβα επιβεβαιώθηκε μετά από εξετάσεις και πρόσθεσε ότι πιθανότατα της είχαν δώσει δηλητηριασμένη τροφή.

Aνώνυμος αξιωματούχος πρόσθεσε στον Babel ότι οι ουσίες με τις οποίες είχε δηλητηριαστεί η κυρία Μπουντάνοβα «δεν χρησιμοποιήθηκαν με κανέναν τρόπο στην καθημερινή ζωή ή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις», ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Kίριλο Μπουντάνοφ, ο οποίος ηγείται της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (DIU) του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, έχει παίξει βασικό ρόλο στον σχεδιασμό και μερικές φορές στην εκτέλεση μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των ρωσικών δυνάμεων, μετά την ευρεία εισβολή της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022.

Mε πληροφορίες από BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση