ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βέλγιο: Ακόμα 140 νεκροί από COVID19 και 1661 νέα κρούσματα

Άλλοι 503 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο και 375 θεραπεύθηκαν και πήραν εξιτήριο

ΚΥΠΕ

Σύνολο 1661 νέα κρούσματα του COVID19 κατέγραψαν οι αρχές στο Βέλγιο από χθες ως σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 18431 στο σύνολο. Επιπλέον, καταγράφονται και 140 ακόμα θάνατοι, 1283 στο σύνολο από την αρχή της κρίσης.

Άλλοι 503 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο και 375 θεραπεύθηκαν και πήραν εξιτήριο. Οι 3247 από τις εισαγωγές έχουν θεραπευθεί από την αρχή της κρίσης, ενώ 5678 παραμένουν αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο. Σαράντα επιπλέον ασθενείς μεταφέρθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σε ΜΕΘ βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1245 συνολικά ασθενείς (56%) των διαθέσιμων κλινών και 96 ακόμα συνδέθηκαν σε αναπνευστική υποστήριξη. Σε αναπνευστική υποστήριξη βρίσκονται συνολικά 985 ασθενείς.

Σε γενικές γραμμές οι αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και ο γενικός αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία, των θανάτων και των κρουσμάτων γενικά δεν επιταχύνεται. Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των επιχειρήσεων ως τις 19 Απριλίου (δηλαδή μέχρι μετά τις διακοπές του Πάσχα) με δυνατότητα επέκτασης ως τις 3 Μαΐου. Οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να εκμεταλλευθούν τον καλό καιρό και να αθληθούν τις επόμενες μέρες, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση