ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βερολίνο: Εκκληση να σταματήσει «ο εφοδιασμός με όπλα και μαχητές» στη Λιβύη

Η συζήτηση σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας δεν είναι καινούργια», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Ζάιμπερτ

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους «να σταματήσουν τον εφοδιασμό με όπλα και μαχητές» στην Λιβύη, απηύθυνε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αποστολή «IRINI» στην περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ, η κ. Άντεμπαρ σημείωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το υπουργείο Εξωτερικών, ένα πλοίο της επιχείρησης «Ειρήνη» στο πλαίσιο της εντολής του, ήθελε την Τετάρτη να ελέγξει ένα εμπορικό πλοίο και εμποδίστηκε από τουρκικά πλοία. «Αυτές είναι οι αναφορές που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Τώρα η διεύθυνση της επιχείρησης IRINI θα συλλέξει πληροφορίες για το συμβάν και, όπως προβλέπεται στους κανονισμούς της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και της επιχείρησης IRINI, θα διαβιβάσει τα έγγραφα στην αρμόδια επιτροπή ειδικών των Ηνωμένων Εθνών για αξιολόγηση. Εκεί θα γίνει μια εκτίμηση των πραγμάτων, την οποία σήμερα δεν μπορώ να κάνω, καθώς προφανώς πρόκειται για θέμα το οποίο μόλις ξεκίνησε», τόνισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου, αλλά προσέθεσε: «Αυτό που μπορώ ευχαρίστως να κάνω σε αυτό το πλαίσιο είναι να υπενθυμίσω προς όλους τους εμπλεκόμενους που ήταν τότε παρόντες τις δεσμεύσεις τους στη Διάσκεψη του Βερολίνου και να ανανεώσω την έκκληση προς όλα τα εκεί συμμετέχοντα κράτη να εμποδίσουν την μεταφορά όπλων και μαχητών στην Λιβύη και να σεβαστούν τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ όσο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Στιβ Άλτερ, ερωτηθέντες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δήλωσαν άγνοια για τις νέες εξελίξεις και απέφυγαν να τοποθετηθούν. «Η συζήτηση σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας δεν είναι καινούργια», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Ζάιμπερτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση