ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισπανία: «Βγάλτε τις γραβάτες, για να εξοικονομήσουμε ενέργεια»

H προτροπή του Ισπανού πρωθυπουργού προς τους δημόσιους λειτουργούς της χώρας, κερδίζει σαφώς έως τώρα το βραβείο… πρωτοτυπίας

Kathimerini.gr

Μεταξύ των πολλών μέτρων που υιοθετεί η Ευρώπη στην αγωνιώδη προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας, η προτροπή του Ισπανού πρωθυπουργού προς τους δημόσιους λειτουργούς της χώρας, κερδίζει σαφώς έως τώρα το βραβείο… πρωτοτυπίας.

Ο Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα της Ισπανίας να μην φορούν γραβάτες στα γραφεία τους, προσδοκώντας έτσι ότι θα μειώνεται η χρήση των κλιματιστικών, εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στην ιβηρική χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία, πάντως, δεν είναι η πρώτη χώρα που στρέφεται σε αυτή την ευρηματική κατεύθυνση. Πρώτη ήταν η Ιαπωνία το 2011, η οποία είχε ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να φορούν πιο «δροσερά» ρούχα στα γραφεία.

Από την πλευρά της, η Βρετανία, που επίσης ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς θερμοκρασίες προ ημερών, είχε επιτρέψει στους πολιτικούς να απαλλαχθούν από τα σακάκια τους στο κοινοβούλιο.

Η προτροπή του Σάντσεθ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο, στο σύνολό του, θα λάβει έγκριση τη Δευτέρα.

Μάλιστα, μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται είναι η έκκληση σε εταιρείες να… κλείνουν τις πόρτες τους όταν είναι εφικτό, προκειμένου να μην επιτρέπουν στον δροσερό αέρα των κλιματιστικών να «δραπετεύει». Αντίστοιχο μέτρο είχε υιοθετήσει και η Γαλλία πριν μερικές ημέρες.

με πληροφορίες από BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση