ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βόρειος Κορέα: Περισσότερο αυστηρά μέτρα ζητεί η ηγεσία έναντι του ιού

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην προσπάθεια της χώρας για οικονομική ανοικοδόμηση, αν και «έχει διατηρήσει μία πολύ σταθερή αντι-επιδημιακή κατάσταση»

ΚΥΠΕ

Η Βόρειος Κορέα ζήτησε περισσότερο αυστηρά και λεπτομερειακά μέτρα προκειμένου να κρηπιδωθεί η ασφάλεια του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, στην οποία προήδρευε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην προσπάθεια της χώρας για οικονομική ανοικοδόμηση, αν και «έχει διατηρήσει μία πολύ σταθερή αντι-επιδημιακή κατάσταση» χάρις στα «αυστηρά υψηλής κλάσης επείγοντα μέτρα κατά της επιδημίας, σθεναρότητα και υποχρεωτικότητα στα εθνικά μέσα προστασίας».

Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος υιοθετήθηκε μία κοινή απόφαση «για να ληφθούν πιο ευρέα κρατικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλεις των πολιτών από την πανδημία».

Αυτά περιλαμβάνουν «διαρκή εντατικοποίηση των υπηρεσιών εθνικής έκτακτης ανάγκης κατά της επιδημίας και την προώθηση της οικονομικής ανοικοδόμησης, την αύξηση της εθνικής αμυντικής ικανότητας και την σταθεροποίησητου επιπέδου ζωής του λαού φέτος», τονίζει το KCNA.

Στο ίδιο τηλεγράφημα τονίζεται πως η Κιμ Υο Τζονγκ, αδελφή του Κιμ και ανώτατη κυβερνητική αξιωματούχος, εξελέγη ως αναπληρωματικό μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σε άλλο τηλεγράφημα του πρακτορείου αναφέρεται πως ο Κιμ σήμερα επιθεώρησε άσκηση καταδίωξης εχθρικών μαχητικών αεροσκαφών. Ο Κιμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άσκηση, όμως έθεσε «σημαντικές αποστολές για επιπλέον ενίσχυση της μαχητικής αποτελεσματικότητας», προσθέτει το πρακτορείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  |  Υγεία  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση