ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Βούλιαξε» το Ντουμπάι: Χάος από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις (βίντεο)

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έπεσε στο Εμιράτο βροχή ενός έτους

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι σοβαρότερες των τελευταίων 75 χρόνων, προκάλεσαν πλημμύρες ακόμη και σε μεγάλες λεωφόρους, καθώς και προβλήματα στις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι. 

Οι βροχές ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας και έως το απόγευμα της επόμενης ημέρας πάνω από 120 χιλιοστά νερού είχαν πέσει στην πόλη της ερήμου, ποσότητα που υπό φυσιολογικές συνθήκες αποτελεί τον μέσο όρο της ετήσιας βροχόπτωσης. 

Στα social media διακινήθηκαν πρωτοφανείς εικόνες, με το νερό να έχει κατακλύσει τα εμβληματικά εμπορικά κέντρα του εμιράτου, Dubai Mall και Mall of the Emirates, και τουλάχιστον ένα σταθμό του Dubai Metro. 

Τα σχολεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν λειτούργησαν Τρίτη και θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, Τετάρτη, ενώ η κυβέρνηση παρέτεινε για τους υπαλλήλους της την τηλεργασία και για σήμερα. 

«Βούλιαξε» το Ντουμπάι: Χάος από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις, τις ισχυρότερες των τελευταίων 75 χρόνων-1Φωτ.: AP Photo/Jon Gambrell

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το δεύτερο με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως, πολλές πτήσεις εξετράπησαν, καθοδηγούμενες σε άλλα αεροδόμια για προσγείωση. 

Η βροχή είναι ασυνήθιστη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο, εμφανίζεται περιοδικά στην άνυδρη Αραβική Χερσόνησο κατά τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε τους κατοίκους «να λάβουν όλα τα μέτρα προφύλαξης και να αποφύγουν περιοχές με πλημμύρες και συσσώρευση νερού». 

«Βούλιαξε» το Ντουμπάι: Χάος από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις, τις ισχυρότερες των τελευταίων 75 χρόνων-2Φωτ.: REUTERS/Abdelhadi Ramahi

Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης, σε ανάρτησή του στο Χ, προειδοποίησε τους πολίτες πως οι νεροποντές είναι ένα «σπάνιο κλιματικό φαινόμενο» και πως αναμένεται περαιτέρω βροχόπτωση. 

Πηγή: Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση