ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Απεργίες σε λιμάνια, τρένα, ταχυδρομεία - Παραλύει το δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, στα ταχυδρομεία και στα λιμάνια της Βρετανίας κατέβηκαν εκ νέου σε απεργία από χθες

Kathimerini.gr

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, στα ταχυδρομεία και στα λιμάνια της Βρετανίας κατέβηκαν εκ νέου σε απεργία από χθες, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις ανάλογες του πληθωρισμού, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου απεργιακού κύματος που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και 30 χρόνια.

Σήμερα προβλέπεται να παραλύσει όλο το δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου, ενώ από χθες άρχισε η απεργία στους σιδηροδρόμους, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και αύριο.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ανακοίνωσε ότι μόνο ένας στους πέντε συρμούς θα βρίσκεται σε λειτουργία.

Την Κυριακή ξεκινάει απεργία οκτώ ημερών στο λιμάνι Φέλιξστοου της ανατολικής Αγγλίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Βρετανίας όπου εκφορτώνουν φορτηγά πλοία.

Παράλυση στο δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου

Το δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου αναμένεται να παραλύσει σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό και τα λεωφορεία θα απεργήσουν.

Σε όλες τις γραμμές του μετρό του Λονδίνου αναμένονται σήμερα προβλήματα, οι υπηρεσίες των προαστιακών σιδηροδρόμων στην πρωτεύουσα θα είναι μειωμένες και τα δρομολόγια των λεωφορείων στο δυτικό Λονδίνο θα είναι επίσης περιορισμένα, ανακοίνωσε ο οργανισμός συγκοινωνιών του Λονδίνου Transport for London (TFL).

Τα στοιχεία δείχνουν τον πληθωρισμό στο 10,1% τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο 1982, καθώς η αύξηση του κόστους της ενέργειας λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έπληξε άμεσα τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών των νοικοκυριών τους και έμμεσα μέσω της αύξησης των τιμών των τροφίμων.
Εργαζόμενοι σε άλλες βρετανικές βιομηχανίες σχεδιάζουν επίσης μελλοντικές απεργίες ή προχωρούν ήδη σε κινητοποιήσεις.

Με πληροφορίες και από REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση