ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Ασυμπτωματικά τα περισσότερα κρούσματα

Μόλις το 22% όσων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ανέφερε την ημέρα της εξέτασής του κάποιο σύμπτωμα

Newsroom Κ, Αθήνα

Χωρίς συμπτώματα είναι η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων COVID-19, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι μόλις το 22% όσων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ανέφερε την ημέρα της εξέτασής του κάποιο σύμπτωμα.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι επιστημονικές αποδείξεις ότι ο νέος παθογόνος παράγοντας είναι αερόβιος, όπως π.χ. αυτός της ιλαράς. Αυτή την επιστημονική βεβαιότητα, άλλωστε, επισήμαναν σε ανοικτή επιστολή τους προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δεκάδες επιστήμονες. Έτσι θα πρέπει να μεταβάλουμε μερικώς τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουμε. Πρέπει, δηλαδή, να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους ή και σε εξωτερικούς, εφόσον βρεθούμε σε συνθήκες συνωστισμού. Αναγκαία παραμένει η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και φυσικά το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Μία ακόμα μελέτη, γαλλική αυτή τη φορά, αποδεικνύει ότι η χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη δεν παρέχουν προστασία έναντι της COVID-19. Ασθενείς που λάμβαναν τα σκευάσματα κυρίως για αυτοάνοσα νοσήματα, αποδείχθηκαν εξίσου ευάλωτοι στις σοβαρές μορφές της COVID-19 με όσους δεν τα λάμβαναν.

Τέλος, μία διαφορετική υγειονομική απειλή έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις κινεζικές αρχές. Πρόκειται για ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα βουβωνικής πανώλης που ανιχνεύθηκε το Σάββατο στην εσωτερική Μογγολία. Ο ασθενής, ένας βοσκός, νοσηλεύεται σε απομόνωση και του χορηγείται η κατάλληλη αγωγή με αντιβιοτικά.

Όμως, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και ένα δεύτερο «ύποπτο» επί του παρόντος κρούσμα. Πρόκειται για έναν δεκαπεντάχρονο που ήρθε σε επαφή με μία μαρμότα που κυνήγησε ο σκύλος του. Ήδη το επίπεδο συναγερμού στην κινεζική αυτόνομη περιοχή βρίσκεται στο 3, γεγονός που απαγορεύει το κυνήγι και την κατανάλωση ζώων, που μπορεί να είναι φορείς πανώλης, όπως είναι τα τρωκτικά και οι μαρμότες, και την αναφορά όλων των ύποπτων κρουσμάτων. Η βουβωνική πανώλη μεταδίδεται με το δήγμα ψύλλου και σήμερα θεραπεύεται με τη χορήγηση αντιβιοτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση