ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Έρευνα για τους χορηγούς του Μπόρις Τζόνσον

Ποιος χρηματοδότησε το ταξίδι του Βρετανού πρωθυπουργού στην Καραϊβική το 2019 και τι ανταλλάγματα έλαβε;

Kathimerini.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η χειμερινή απόδραση του Μπόρις Τζόνσον με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς, τα Χριστούγεννα του 2019 στην Καραϊβική, είχε κοστίσει 15.000 στερλίνες τις οποίες δεν πλήρωσε ο ίδιος. Το ερώτημα ποιος ήταν ο χρηματοδότης και τι έλαβε ως αντάλλαγμα ερευνάται πλέον από την επιτροπή δεοντολογίας της βρετανικής Βουλής, ενώ έρχεται να προστεθεί στον καταιγισμό ερωτημάτων σχετικά με τις δοσοληψίες του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Τζόνσον είχε αναφέρει στην έγγραφη δήλωση προς τη Βουλή ότι χορηγός του ταξιδιού στο νησί Μιστίκ ήταν ο δωρητής του Συντηρητικού Κόμματος και ιδρυτής της εταιρείας Carphone Warehouse Ντέιβιντ Ρος. Η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» είχε ρωτήσει τον Ρος για το θέμα αυτό και ο Βρετανός πολυεκατομμυριούχος είχε δηλώσει αρχικά άγνοια, ενώ εν συνεχεία ανέφερε ότι προσέφερε «κάποιες διευκολύνσεις» για το ταξίδι. «Η κοινή γνώμη έχει δικαίωμα να ξέρει ποιος πλήρωσε τις διακοπές του Μπόρις Τζονσον στην Καραϊβική και την ανακαίνιση του διαμερίσματός του. Κυρίως πρέπει να μάθουμε τι υποσχέσεις και τι ανταλλάγματα έλαβαν οι δωρητές του Συντηρητικού Κόμματος ως αντιστάθμισμα για τη γενναιοδωρία τους», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Αντζελα Ρέινερ. «Είδαμε ότι οι χορηγοί του κόμματος πήραν πίσω τα λεφτά τους μέσα από κρατικές αναθέσεις. Ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αξίωμα για να χρηματοδοτεί τον πολυτελή βίο του και για να μοιράζει κρατικό χρήμα στους φίλους του».

Ο Τζόνσον πέρασε τη δοκιμασία των αυτοδιοικητικών εκλογών της προηγούμενης εβδομάδας χωρίς απώλειες, αν και οι εκλογές επιβεβαίωσαν την αποκλίνουσα πορεία που ακολουθεί η Σκωτία σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Μετά την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του αυτονομιστικού SNP, η επικεφαλής του, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε ότι η επανάληψη του δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Σκωτίας είναι ζήτημα χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση