ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: «Η COVID-19 δεν είναι πλέον νόσος των εμβολιασμένων»

Ανεμβολίαστοι σχεδόν όλοι οι ασθενείς Covid στις ΜΕΘ του Ηνωμένου Βασιλείου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η COVID-19 δεν είναι πλέον νόσος των εμβολιασμένων, γράφει σε άρθρο του για την εφημερίδα Guardian ο επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καθηγητής σερ Άντριου Πόλαρντ.

«Μεταξύ του γενικού πληθυσμού η πανδημία θεωρείται ακόμα μία σιωπηλή μάστιγα, που καθίσταται ορατή στις εικόνες ασθενών που μάχονται για την επόμενη ανάσα τους. Αυτή η συνεχιζόμενη φρίκη, που εκτυλίσσεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη Βρετανία, περιορίζεται πλέον εν πολλοίς στους ανεμβολίαστους», σημείωσε ο Βρετανός καθηγητής.

Όπως συμπλήρωσε, «γενικά, η COVID-19 δεν είναι πια μια νόσος των εμβολιασμένων, καθώς τα εμβόλια τείνουν να περιορίζουν την αποπνικτική επίδρασή της, με λίγες εξαιρέσεις».
Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες που θα τύχει να προσβληθούν θα βιώσουν μόνο «ήπια λοίμωξη» που δε θα προκαλέσει παρά μία «δυσάρεστη ταλαιπωρία».

Εν τω μεταξύ, με ανανέωση της κυβερνητικής σύστασης οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου καλούνται να υποβάλλονται σε rapid test πριν εισέλθουν σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ