ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Η ινδική μετάλλαξη δεν επηρεάζει τους ηλικιωμένους που έχουν εμβολιαστεί

Οι περισσότεροι από αυτούς που νοσηλεύτηκαν έχοντας μολυνθεί από την ινδική μετάλλαξη, δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid

ΠΗΓΗ: Reuters

Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι τα εμβόλια προστατεύουν τους ηλικιωμένους ανθρώπους από τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της εξάπλωσής της στη χώρα, και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν έχοντας μολυνθεί με αυτή την ινδική παραλλαγή δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid, ανέφερε σήμερα Δευτέρα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Επιπλέον, ο ίδιος δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί 2.323 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Β.1.617.2 (σ.σ. ινδική παραλλαγή) και στη βορειοδυτική πόλη Μπόλτον, η πλειοψηφία των 19 που νοσηλεύτηκαν δεν είχαν εμβολιαστεί παρότι είχαν το δικαίωμα να λάβουν το εμβόλιο.

«Αυτό δείχνει ότι η νέα παραλλαγή δεν έχει την τάση να μολύνει όσους ηλικιωμένους έχουν εμβολιαστεί και αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού», δήλωσε ο Χάνκοκ στο κοινοβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση