ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Η καμπάνια του Leave ετοιμάζεται για νέα εκστρατεία δημοψηφίσματος

Η καμπάνια θεωρεί ότι τώρα είναι αναπόφευκτη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και ότι οι υποστηρικτές του Brexit έχουν μείνει πίσω

Newsroom Κ, Αθήνα

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος προετοιμάζεται η καμπάνια του «Leave», συγκεντρώνοντας χρήματα και σχεδιάζοντας τη στρατηγική της εκστρατείας της, καθώς θεωρεί ότι τώρα είναι αναπόφευκτη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και ότι οι υποστηρικτές του Brexit έχουν μείνει πίσω στις προετοιμασίες, σε σύγκριση με τους υποστηρικτές του Remain.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, προετοιμάζεται να ηγηθεί ενός νέου κόμματος υπέρ της εξόδου, εάν καθυστερήσει η αποχώρηση της χώρας, πέρα από τις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Telegraph, ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της καμπάνιας του Leave το 2016, ο Τζέρεμι Χόσκινγκς, έχει κάνει γνωστό σε κύκλους ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την ομάδα αυτή, εάν υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα.

Ο Guardian σε δημοσίευμά του γράφει ότι η πρώην εκπρόσωπος επί οικονομικών θεμάτων του UKIP, Κάθριν Μπέικλοκ, επιβεβαίωσε ότι είχε κάνει αίτηση εγγραφής του κόμματος στην Εκλογική Επιτροπή, στις 11 Ιανουαρίου, και ότι θα είναι έτοιμο να αγωνιστεί σε γενικές ή τοπικές εκλογές. «Νομίζω ο κόσμος αισθάνεται ότι έχει διαπραχθεί προδοσία» δηλώνει στην εφημερίδα. Και υποστηρίζει ότι το κόμμα έχει στόχο να προσελκύσει τα 17,4 εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν την αποχώρηση από την ΕΕ τον Ιούνιο του 2016, αλλά και άλλους «αποστάτες» από το κόμμα των Συντηρητικών, των Εργατικών και του UKIP.

Εξάλλου, ο Φάρατζ δήλωσε στην Sun ότι «υπάρχει ευρύ αίτημα και ένα κόμμα που να έχει σαφήνεια στο θέμα αυτό. Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την σύγχυση που υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ελίτ θέλει να σταματήσει το Brexit και η πρωθυπουργός δεν έχει το σθένος ή την πρόθεση να το φέρει σε πέρας» και πρόσθεσε: «εάν το Brexit δεν συμβεί στις 29 Μαρτίου δεν σκοπεύουμε να καθίσουμε άπρακτοι» και ότι «είμαι πλήρως έτοιμος, εάν παραταθεί ή ανακληθεί το άρθρο 50 να ξαναμπώ στον αγώνα».

Ο Αρον Μπάνκς, ο επιχειρηματίας τον οποίο η Υπηρεσία Εθνικού Εγκλήματος διερευνά για τον ρόλο του στο δημοψήφισμα για το Brexit, έχει εκφράζει την υποστήριξή του για ένα «δεύτερο UKIP» με ηγέτη τον Φάρατζ.

Η Εκλογική Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι το «νέο» κόμμα έχει αιτηθεί την εγγραφή και έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αποφασίσει για τις εγγραφές νέων κομμάτων μέχρι την 1η Απριλίου, λίγες εβδομάδες πριν διεξαχθούν οι τοπικές εκλογές σε Αγγλία και Βόρεια Ιρλανδία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Αναστέλλονται οι μετακινήσεις από και προς την ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης, με εξαίρεση τις μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους (φωτο: ΚΥΠΕ)

Σε μερικό lockdown η Μαδρίτη

Aναστέλλουν την πρόσβαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους ειδικά για τις περιοχές όπου καταγράφεται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ