ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:25
 

Βρετανία: Η καμπάνια του Leave ετοιμάζεται για νέα εκστρατεία δημοψηφίσματος

Η καμπάνια θεωρεί ότι τώρα είναι αναπόφευκτη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και ότι οι υποστηρικτές του Brexit έχουν μείνει πίσω

Newsroom Κ, Αθήνα

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος προετοιμάζεται η καμπάνια του «Leave», συγκεντρώνοντας χρήματα και σχεδιάζοντας τη στρατηγική της εκστρατείας της, καθώς θεωρεί ότι τώρα είναι αναπόφευκτη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και ότι οι υποστηρικτές του Brexit έχουν μείνει πίσω στις προετοιμασίες, σε σύγκριση με τους υποστηρικτές του Remain.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, προετοιμάζεται να ηγηθεί ενός νέου κόμματος υπέρ της εξόδου, εάν καθυστερήσει η αποχώρηση της χώρας, πέρα από τις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Telegraph, ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της καμπάνιας του Leave το 2016, ο Τζέρεμι Χόσκινγκς, έχει κάνει γνωστό σε κύκλους ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την ομάδα αυτή, εάν υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα.

Ο Guardian σε δημοσίευμά του γράφει ότι η πρώην εκπρόσωπος επί οικονομικών θεμάτων του UKIP, Κάθριν Μπέικλοκ, επιβεβαίωσε ότι είχε κάνει αίτηση εγγραφής του κόμματος στην Εκλογική Επιτροπή, στις 11 Ιανουαρίου, και ότι θα είναι έτοιμο να αγωνιστεί σε γενικές ή τοπικές εκλογές. «Νομίζω ο κόσμος αισθάνεται ότι έχει διαπραχθεί προδοσία» δηλώνει στην εφημερίδα. Και υποστηρίζει ότι το κόμμα έχει στόχο να προσελκύσει τα 17,4 εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν την αποχώρηση από την ΕΕ τον Ιούνιο του 2016, αλλά και άλλους «αποστάτες» από το κόμμα των Συντηρητικών, των Εργατικών και του UKIP.

Εξάλλου, ο Φάρατζ δήλωσε στην Sun ότι «υπάρχει ευρύ αίτημα και ένα κόμμα που να έχει σαφήνεια στο θέμα αυτό. Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την σύγχυση που υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ελίτ θέλει να σταματήσει το Brexit και η πρωθυπουργός δεν έχει το σθένος ή την πρόθεση να το φέρει σε πέρας» και πρόσθεσε: «εάν το Brexit δεν συμβεί στις 29 Μαρτίου δεν σκοπεύουμε να καθίσουμε άπρακτοι» και ότι «είμαι πλήρως έτοιμος, εάν παραταθεί ή ανακληθεί το άρθρο 50 να ξαναμπώ στον αγώνα».

Ο Αρον Μπάνκς, ο επιχειρηματίας τον οποίο η Υπηρεσία Εθνικού Εγκλήματος διερευνά για τον ρόλο του στο δημοψήφισμα για το Brexit, έχει εκφράζει την υποστήριξή του για ένα «δεύτερο UKIP» με ηγέτη τον Φάρατζ.

Η Εκλογική Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι το «νέο» κόμμα έχει αιτηθεί την εγγραφή και έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αποφασίσει για τις εγγραφές νέων κομμάτων μέχρι την 1η Απριλίου, λίγες εβδομάδες πριν διεξαχθούν οι τοπικές εκλογές σε Αγγλία και Βόρεια Ιρλανδία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X