ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Κήρυξη της δημόσιας υγείας υπό απειλή

Οι βρετανικές αρχές πιέζονται να αποκαλύψουν τις κινήσεις επιχειρηματία ο οποίος πιστεύεται ότι έχει μεταδώσει τον ιό

ΚΥΠΕ

Η ταχύτητα διάδοσης του κορωνοϊού συνιστά «σοβαρή και επικείμενη απειλή» για τη δημόσια υγεία στη Βρετανία, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ. Η κήρυξη της δημόσιας υγείας υπό απειλή δίνει στην κυβέρνηση πρόσθετη εξουσιοδότηση για λήψη μέτρων. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι είναι σε ισχύ πλέον τέτοιοι κανονισμοί που θεωρούνται αποτελεσματικός τρόπος καθυστέρησης ή αποτροπής εξάπλωσης του ιού στη χώρα.

Οι δύο εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκονται σε καραντίνα συνολικά πάνω από εκατό Βρετανοί που έχουν επιστρέψει από την περιοχή της Γουχάν στην Κίνα κηρύχθηκαν από τον κ. Χάνκοκ «εγκαταστάσεις απομόνωσης». Πρόκειται για νοσοκομείο στην περιοχή του Γουίραλ στη ΒΔ Αγγλία και ξενοδοχείο στο Μίλτον Κινς, έξω από το Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, οι βρετανικές αρχές τελούν υπό πίεση ώστε να δημοσιοποιήσουν τις κινήσεις ενός μεσήλικα Βρετανού επιχειρηματία, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει μεταδώσει τον ιό σε τουλάχιστον επτά ακόμα ανθρώπους, έχοντας ταξιδέψει νωρίτερα για συνέδριο στη Σιγκαπούρη.

Ο εν λόγω φορέας του κορωνοϊού που νοσηλεύεται στο Λονδίνο είχε ταξιδέψει από τη Σιγκαπούρη σε θέρετρο σκι στις γαλλικές Άλπεις, όπου πιστεύεται ότι προσέβαλε ακόμα πέντε Βρετανούς. Οι πέντε νοσηλεύονται στη Γαλλία, ενώ ένας ακόμα επέστρεψε στο σπίτι του στη Μαγιόρκα, όπου και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ένας ακόμα ασθενής που βρισκόταν μαζί με τον επιχειρηματία στο θέρετρο είναι το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα επί βρετανικού εδάφους και νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο μεσήλικας επιχειρηματίας βρισκόταν ήδη πέντε ημέρες στη Βρετανία πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Οι αρχές έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους περισσότερους από 180 επιβάτες πτήσης της EasyJet που βρίσκονταν μαζί του στο αεροσκάφος της επιστροφής από τη Γαλλία, καθώς και με θαμώνες παμπ όπου πέρασε τη νύχτα πριν νιώσει αδιαθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βρετανία  |  Υγεία  |  Ασία  |  Κίνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση