ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανός ΥΠΑΜ: Η Κίνα «πρέπει να δώσει απαντήσεις», όταν η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο

Αρνήθηκε δε να σχολιάσει πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι, σύμφωνα με την υπό τις ΗΠΑ κοινοπραξία υπηρεσιών πληροφοριών Five Eyes, η Κίνα είπε ψέματα σχετικά με το ξέσπασμα της επιδημίας

Kathimerini.gr

Τη θέση ότι η Κίνα οφείλει να απαντήσει σχετικά με τις πληροφορίες που μοιράσθηκε με τις άλλες χώρες για τον κορωνοϊό εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Μπεν Ουάλας, σημειώνοντας όμως πως η εξέταση του ρόλου της θα πρέπει να γίνει αργότερα.

Αρνήθηκε δε να σχολιάσει πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι, σύμφωνα με την υπό τις ΗΠΑ κοινοπραξία υπηρεσιών πληροφοριών Five Eyes, η Κίνα είπε ψέματα σχετικά με το ξέσπασμα της επιδημίας.

Ερωτηθείς από τον ραδιοσταθμό LBC, αν η Κίνα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο γρήγορα γνωστοποίησε στον κόσμο την έκταση της κρίσης, ο Ουάλας δήλωσε: «Πιστεύω πως πρέπει».

«Ο χρόνος για την “νεκροτομή” αυτού που συνέβη θα έρθει αφού θα το έχουμε θέσει όλοι υπό έλεγχο και θα το έχουμε ξεπεράσει και οι οικονομίες μας θα έχουν επιστρέψει στην ομαλότητα», δήλωσε.

«Η Κίνα είναι αναγκαίο να είναι ανοικτή και διαφανής για όσα έμαθε, για τις ανεπάρκειές της, αλλά και για τις επιτυχίες της», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC σχετικά με δημοσίευμα της Australian Saturday Telegraph ότι σε 15σέλιδη έκθεση της Five Eyes αναφέρεται πως η Κίνα εσκεμμένα αποσιώπησε ή κατέστρεψε στοιχεία για το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού, πράγμα που κόστισε δεκάδες χιλιάδες ζωές, ο Ουάλας δήλωσε: «Καθημερινά παίρνω δελτία πληροφοριών από τις υπηρεσίες μας σ' όλο τον κόσμο. Δεν σχολιάζω μεμονωμένα δελτία, τι έχω και τι δεν έχω δει. Θα ήταν λάθος».

Η Five Eyes --συμμετέχουν η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία-- αποτελεί την εξέλιξη μιας μυστικής συμμαχίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ βρετανικών και αμερικανικών ομάδων κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βρετανία  |  Ευρώπη  |  Υγεία  |  Coronavirus  |  ΗΠΑ  |  Κίνα  |  Ασία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση