ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαδήλωση με χιλιάδες πολίτες κατά της απόσχισης στη Μαδρίτη

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!», φώναζαν οι χιλιάδες Ισπανοί πολίτες που διαδήλωσαν το Σάββατο στη Μαδρίτη

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!», φώναζαν οι χιλιάδες Ισπανοί πολίτες που διαδήλωσαν το Σάββατο στη Μαδρίτη υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στην Ισπανία, μία ημέρα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειας από το τοπικό κοινοβούλιο.

«Όσα διαδραματίστηκαν στην Καταλονία αποτελούν ντροπή», δήλωσε ο Κάρλος Φερνάντεθ, ένας 41χρονος μηχανικός που συμμετείχε μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες του στην κινητοποίηση στην πλατεία Χριστόφορου Κολόμβου. «Όσα συνέβησαν μετέπειτα είναι επίσης ντροπή», προσέθεσε, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο την προκήρυξη των εκλογών από την κεντρική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος διέλυσε χθες το τοπικό κοινοβούλιο, όπου επικρατούσαν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας, και απέπεμψε τον πρόεδρο της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν.

Για τον Φερνάντεθ, «τίποτα δεν θα αλλάξει τους επόμενους δύο μήνες», μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών την 21η Δεκεμβρίου, με τον κίνδυνο της κλιμάκωσης να παραμένει ζωντανός.

Εντούτοις, η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν τόσο μαζική όσο στις πιο πρόσφατες διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, τις οποίες είχε οργανώσει το Ίδρυμα για την προάσπιση του ισπανικού έθνους. «Υπάρχει λιγότερος κόσμος, διότι οι πολίτες πιστεύουν ότι η χθεσινή απόφαση διευθέτησε τα πάντα», εκτίμησε αποθαρρυμένος ο Κάρλος Φερνάντεθ.

Το παρόν έδωσαν και στελέχη της συντηρητικής παράταξης, μεταξύ των οποίων ο Πάμπλο Κασάδο, του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος. Η «Καταλωνία δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη και δεν θα γίνει ποτέ», επισήμανε ενώπιον των δημοσιογράφων, υπογραμμίζοντας ότι η «δημοκρατία αποκαταστάθηκε» μέσω της εφαρμογής του Συντάγματος.

«Η Ισπανία δεν παραδίνεται», ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό, το οποίο κρατούσαν τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Hogar Social. «Θέλουμε τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας να απαγορευτούν. Διότι, εφόσον διεξαχθούν εκλογές, εκείνοι θα κυβερνήσουν εκ νέου την Καταλονία», υποστήριξε η συνταξιούχος Κανδιδά Χιμένεθ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X