ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διέφυγε τον άμεσο κίνδυνο ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο δεν βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρόμπερτ Κάλινακ

ΠΗΓΗ: Reuters

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο δεν βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρόμπερτ Κάλινακ, τέσσερις ημέρες μετά από μια απόπειρα δολοφονίας που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη.

«Είμαστε όλοι λίγο πιο ήρεμοι», είπε ο Κάλινακ σε συνέντευξη Τύπου έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Φίτσο στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα της κεντρικής Σλοβακίας.

Ο Ρόμπερτ Κάλινακ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Φωτ. Reuters

Ο 59χρονος πρωθυπουργός χτυπήθηκε από τέσσερις σφαίρες την Τετάρτη σε μια επίθεση που σήμανε συναγερμό. Ο Κάλινακ είπε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση του Φίτσο ήταν ακόμα πολύ σοβαρή για να εξετάσει το ενδεχόμενο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Αλλά οι χειρότεροι φόβοι έχουν περάσει προς το παρόν.

«Όταν λέγαμε ότι θέλουμε να πλησιάσουμε σε μια θετική πρόγνωση, τότε πιστεύω ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό», πρόσθεσε. «Ο πρωθυπουργός έχει απομακρυνθεί από το να κινδυνεύει η ζωή του, αλλά η κατάστασή του παραμένει σοβαρή και χρήζει εντατικής θεραπείας».

Ο πυροβολισμός ήταν η πρώτη μεγάλη απόπειρα δολοφονίας ενός Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και έχει προκαλέσει διεθνή καταδίκη. Πολιτικοί αναλυτές και νομοθέτες λένε ότι έχει αποκαλύψει ένα όλο και πιο πολωμένο πολιτικό κλίμα τόσο στη Σλοβακία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Σλοβακικό Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο αποφάσισε το Σάββατο ότι ο ύποπτος, ο οποίος προσδιορίστηκε από τους εισαγγελείς ως Juraj C., θα παραμείνει υπό κράτηση αφού κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι ένας 71χρονος πρώην φύλακας σε εμπορικό κέντρο και συγγραφέας τριών ποιητικών συλλογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση