ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνή ΜΜΕ: Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Πληθαίνουν οι διαρροές στον Τύπο που παρουσιάζουν ως «σίγουρη» την επικείμενη ισραηλινή αντεπίθεση. Χτύπημα «ακόμη και σήμερα» βλέπει η WSJ

Η Wall Street Journal υποστηρίζει, επικαλούμενη δυτικούς αξιωματούχους, ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη και σήμερα σε μια επιχείρηση αντιποίνων κατά του Ιράν.

Σύμφωνα με τον –επίσης αμερικανικό– ιστοχώρο Axios, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ είπε στον ομόλογό του των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν χθες, Κυριακή, ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 υποστηρίζει από την πλευρά του, επικαλούμενο σχετική «έκθεση», ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για να ακολουθήσει μια απάντηση υπό μορφή αντιποίνων που θα είναι «ξεκάθαρη» και «δυναμική» κατά του Ιράν.

 

Ολα δείχνουν πια, μόλις δύο 24ωρα έπειτα από τους ιρανικούς βομβαρδισμούς του περασμένου Σαββάτου κατά της ισραηλινής επικράτειας, ότι παρά τη διπλωματική κούρσα στην οποία επιδόθηκε εν τω μεταξύ η διεθνής κοινότητα (κυρίως η Δύση αλλά και άλλες χώρες) με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης, οι Ισραηλινοί πρόκειται να προχωρήσουν τελικώς σε ένα ανταποδοτικό πλήγμα κατά του Ιράν.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σκληρά αντίποινα κατά του Ιράν τα οποία «ελπίζει ότι δεν θα πυροδοτήσουν έναν περιφερειακό πόλεμο».

(AP Photo/Vahid Salemi)

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Channel 12, η πλευρά του Ισραήλ θεωρεί ότι δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητη την –πρωτοφανούς έντασης και αμεσότητας– ιρανική επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ως εκ τούτου, τα ισραηλινά αντίποινα θα πρέπει να θεωρούνται πια… ζήτημα χρόνου.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου αύριο, Τρίτη, όπερ σημαίνει ότι, παρά τα όσα ανέφερε η WSJ, η ισραηλινή αντεπίθεση μπορεί τελικώς να μην πραγματοποιηθεί σήμερα.

Η Ουάσιγκτον έχει, από την πλευρά της, ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνδράμει το Ιράν στην όποια ενδεχόμενη αντεπίθεσή του κατά του Ιράν. Ισραηλινές πηγές υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι οι δυτικοί σύμμαχοι του Ισραήλ πρόκειται να ενημερωθούν για τις επόμενες κινήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία συνέδραμαν την ισραηλινή αεράμυνα το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναχαιτίζοντας drones και πυραύλους που είχαν εκτοξευθεί από την πλευρά του Ιράν με στόχο το Ισραήλ.

Η Τεχεράνη έχει πάντως, από τη δική της μεριά, στείλει το μήνυμα ότι θα απαντήσει εάν δεχθεί μια νέα επίθεση.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση