ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:10
 

Δική της ζώνη στην Συρία διεκδικεί η Τουρκία

Στον απόλυτο έλεγχο της σχεδιαζόμενης ουδέτερης ζώνης στην βόρεια Συρία στοχεύει η Άγκυρα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Προτείνοντας ένα σχέδιο για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, η Τουρκία πιστεύει ότι η περιοχή πρέπει να «εκκαθαριστεί» πλήρως από τις τρομοκρατικές ομάδες και να βρίσκεται υπό τον έλεγχό της, προκειμένου να δημιουργηθεί μια βιώσιμη ασφαλή ζώνη στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

«Όταν λέμε ασφαλή ζώνη, αναφερόμαστε σε μια περιοχή υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Διαφορετικά, δεν θα σήμαινε μια ασφαλή ζώνη για την Τουρκία», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Τα τουρκικά μέσα επισημαίνουν ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν προτείνει από το 2012 να δημιουργηθεί μια ασφαλή ζώνη 30-40 χιλιομέτρων μεταξύ των πόλεων Jarablus και al-Rai της Βόρειας Συρίας.
«Μέσα στην ασφαλή ζώνη, δεν θα πρέπει να υπάρχουν τρομοκράτες του PKK, YPG. Η ασφαλής ζώνη δεν πρέπει να προσφέρει κανένα πλεονέκτημα στις τρομοκρατικές ομάδες. Δεν θα πρέπει να υφίσταται απειλή για την Τουρκία από αυτή τη ζώνη», επισημαίνουν διάφορες πηγές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στην παρουσίαση υποψήφιων δημάρχων του κόμματος του στην επαρχία Όρτου, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία έχει εξαλείψει τους τρομοκράτες στους Αφρίν, Τζαρμπάλους, Αλ Μπαμπ και σε άλλες περιοχές με επιτυχημένες διασυνοριακές επιχειρήσεις. Τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εξαλείφει τους τρομοκράτες που στοχεύουν στην κυριαρχία και την ενότητα της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X