ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διπλά εμβολιασμένοι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι φορείς Όμικρον στη Βρετανία

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι νοσηλευόμενοι είναι διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα και είναι ηλικίας από 18 έως 85 ετών.

ΚΥΠΕ

Δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν κάνει οι περισσότεροι από τους δέκα φορείς της παραλλαγής Όμικρον που νοσηλεύονται στη Βρετανία, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι νοσηλευόμενοι είναι διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα και είναι ηλικίας από 18 έως 85 ετών.

Δεν ξεκαθαρίζεται πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας τους.

Η επικεφαλής ιατρική σύμβουλος της UKHSA Δρ Σούζαν Χόπκινς δήλωσε ότι «οι νοσηλείες πάντα έπονται μετά από λίγες εβδομάδες των λοιμώξεων, επομένως δεν προξενεί έκπληξη ότι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ανθρώπους να εισάγονται στο νοσοκομείο με την παραλλαγή Όμικρον».

Την ίδια ώρα, μια δεύτερη μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, τόσο της AstraZeneca όσο και της Pfizer, προσφέρουν μειωμένη προστασία ως προς την προσβολή από την Όμικρον.

Οι ερευνητές από την Οξφόρδη που δημοσίευσαν τη μελέτη σημειώνουν, ωστόσο, ότι για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία περί δυνατότητας της νέας παραλλαγής να προκαλεί σοβαρή νόσηση ή θανάτους μεταξύ των εμβολιασθέντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι επικρίσεις κατά του Γάλλου προέδρου μετατράπηκαν από ψίθυροι σε ανοιχτές δηλώσεις δυσαρέσκειας από τους ίδιους του τούς ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ