ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

ECDC: Εφαρμογή έγκαιρων και αυστηρών μέτρων πρόληψης και ελέγχου

Η προειδοποίηση ήρθε αφότου οι γερμανικές αρχές υγείας επιβεβαίωσαν τα τρία νέα κρούσματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκκληση όπως οι χώρες ΕΕ / ΕΟΧ "εξασφαλίσουν την εφαρμογή έγκαιρων και αυστηρών μέτρων πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων (IPC) γύρω από τυχόν ανιχνευθείσες περιπτώσεις nCoV στην ΕΕ / ΕΟΧ, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση", απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων ECDC, τονίζοντας ότι "οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην ΕΕ / ΕΟΧ πρέπει να γνωρίζουν και να επαγρυπνούν ώστε να εντοπίζουν νωρίτερα τις πιθανές περιπτώσεις nCoV και να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων κατά τον χειρισμό των ασθενών".

Η προειδοποίηση έρχεται αφότου οι γερμανικές αρχές υγείας επιβεβαίωσαν τα τρία νέα κρούσματα. Με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες, το ECDC αναφέρει ότι "η λοίμωξη στη Γερμανία ακολούθησε τη στενή επαφή με μια επισκέπτη από την Κίνα κατά τη διάρκεια παραμονής της στη Γερμανία που είχε προηγουμένως δεχθεί επισκέψεις από συγγενείς από την περιοχή Γουχάν".

"Σε αυτό το στάδιο της συνεχιζόμενης επιδημίας στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα στην Ευρώπη", προειδοποιεί το ECDC. Ως εκ τούτου, τονίζει ότι "θα μπορούσε να αναμένεται (περιορισμένη) τοπική μετάδοση στην Ευρώπη", αναφέρει το ΕCDC και τονίζει ότι με τα ως τώρα στοιχεία δεν αλλάζει τη συνολική εικόνα για την Ευρώπη ούτε μεταβάλλει την εκτίμηση ότι υπάρχει σήμερα μια "μέτρια πιθανότητα εισαγωγής περιπτώσεων 2019-nCoV στην ΕΕ / ΕΟΧ". Σημειώνει όμως ότι "καθώς όλο και περισσότερες περιπτώσεις αναφέρονται παγκοσμίως, αυτό αυξάνει επίσης την πιθανότητα σποραδικά εισαγόμενων περιπτώσεων στις χώρες της ΕΕ / ΕΟΧ".

Σε σχέση με την κατάσταση στην Κίνα, ο ΕCDC προειδοποιεί ότι "η πηγή της λοίμωξης είναι άγνωστη και θα μπορούσε ακόμα να είναι ενεργή", τονίζοντας ότι "η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο έχει επιβεβαιωθεί, αλλά χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για την αξιολόγηση του πλήρους εύρους αυτού του τρόπου μετάδοσης και της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο εξαπλώνεται ο ιός", αναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Κίνα  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:13

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:12

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X