ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ECDC: «Καμπανάκι» για την πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων πριν τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με υπολογισμούς του εν λόγω Κέντρου, τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα οποία ισχύουν σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν επαρκούν για τη μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας Rt

Newsroom Κ, Αθήνα

Για τους κινδύνους της πρόωρης άρσης των περιοριστικών μέτρων στη Γηραιά Ήπειρο προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Ειδικά στη Γερμανία, οι υποστηρικτές της συζήτησης σχετικά με την παράταση και αυστηροποίηση του μερικού lockdown τονίζουν ότι μπορούν να στηρίζονται και στο ECDC.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του εν λόγω Κέντρου, τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα οποία ισχύουν σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν επαρκούν για τη μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας Rt πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Σε σχετική έκθεσή του, το ECDC προσομοιώνει πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι αριθμοί εάν τα ισχύοντα μέτρα για τον κορονοϊό στη Γερμανία διατηρηθούν αμετάβλητα.

Όπως τονίζεται με τη διατήρηση των μέτρων δεν θα υπήρχε καθοδική τάση στα περιστατικά που εισάγονται τα νοσοκομεία μέχρι τα Χριστούγεννα, ωστόσο αν οι ισχύοντες περιορισμοί του μερικού lockdown αρθούν στις 7 Δεκεμβρίου, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα αυξηθούν πριν από τα Χριστούγεννα και εάν τα μέτρα χαλαρώσουν στις 25 Δεκεμβρίου -κάτι το οποίο συζητείται αυτή την στιγμή στα ομόσπονδα κρατίδια- τότε οι κλινικές θα πρέπει να αναμένουν περαιτέρω αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Deutschlandfunk

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αποποιείται της αποζημίωσης η Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

«Να είστε σίγουροι ότι ΑΝ εξαρτάτο αυτό ΜΟΝΟΝ από τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτο και ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:40

Σε 15 μέρες στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

«Σαν σύγκρουση συμφερόντων μου φαίνεται. Καλείτε η Βουλή να ψηφίσει για θέμα που την αφορά και με μεγάλο ...»
ΜΑΡΙΟΣ  |  07:27

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση