ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ECDC: Πρόωρη άρση μέτρων θα οδηγήσει σε ξαφνική επανεμφάνιση ιού

Η πανδημία COVID-19 αποτελεί μια άνευ προηγουμένου απειλή για τις χώρες ΕΕ / ΕΟΧ και το Ηνωμένο Βασίλει

ΚΥΠΕ

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) δημοσίευσε νέα εκτίμηση επικινδυνότητας του COVID-19 για την ΕΕ / τον ΕΟΧ και το ΗΒ, με την οποία προειδοποιεί ότι πρόωρη άρση των μέτρων περιορισμού θα οδηγήσει σε ξαφνική επανεμφάνιση παρατεταμένης μετάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του κέντρου Andrea Ammon "η πανδημία COVID-19 αποτελεί μια άνευ προηγουμένου απειλή για τις χώρες ΕΕ / ΕΟΧ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες αντιμετωπίζουν εκτεταμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα για αρκετές εβδομάδες."

"Οι πολιτικές παραμονής στο σπίτι, από κοινού με άλλα μέτρα φυσικής απόστασης, όπως η ακύρωση μαζικών συγκεντρώσεων, το κλείσιμο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και δημόσιων χώρων, έχουν μειώσει συλλογικά τη μετάδοση και την επίπτωση στην ΕΕ / ΕΟΧ και στο Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά", αναφέρει.

"Υπάρχει τώρα σημαντικό ενδιαφέρον για τη σταδιακή κατάργηση αυτών των μέτρων, καθώς είναι εξαιρετικά ενοχλητικά για την κοινωνία. Ωστόσο, η άρση των μέτρων πολύ γρήγορα, χωρίς την κατάλληλη παρακολούθηση και τη χωρητικότητα των συστημάτων υγείας, μπορεί να προκαλέσει ξαφνική επανεμφάνιση παρατεταμένης μετάδοσης", τονίζει η Andrea Ammon.

"Μέσω της τελευταίας αξιολόγησης κινδύνου, το ECDC υποστηρίζει την εφαρμογή του Κοινού Ευρωπαϊκού Οδικού Χάρτη για την προσεκτική άρση ορισμένων μέτρων περιορισμού του COVID-19 παρέχοντας ένα σύνολο στόχων δημόσιας υγείας, επιδημιολογικά κριτήρια, δείκτες και εκτιμήσεις σχετικά με τα διάφορα μέτρα", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση