ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:58
 

Έγκριση του Brexit έως τα Χριστούγεννα υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον

Οι Τόρις υπόσχονται επίσης μείωση των επιπέδων μετανάστευσης προς το Ηνωμένο Βασίλειο και υιοθέτηση ενός μεταναστευτικού συστήματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έγκριση του νομοσχεδίου του Brexit, που περιλαμβάνει τη συμφωνία που έκλεισε ο ίδιος με τους Ευρωπαίους, πριν από τα Χριστούγεννα, υπόσχεται στο κυβερνητικό του πρόγραμμα που παρουσίασε το απόγευμα της Κυριακής (24/11) στο Τέλφορντ ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και πρωθυπουργός είπε ότι αυτό αποδεικνύει πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση υπό τον ίδιο θα υλοποιούσε το Brexit έως το τέλος Ιανουαρίου, όταν και έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

«Είναι ώρα να απελευθερώσουμε τη δυναμική της χώρας μας και να σφυρηλατήσουμε μια νέα Βρετανία», είπε ο πρωθυπουργός.

Οι έξι νεότερες δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου δίνουν προβάδισμα στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον από δέκα έως 19 ποσοστιαίες μονάδες

Το μανιφέστο του Συντηρητικού Κόμματος προβλέπει επίσης μία «τριπλή φορολογική δικλείδα», δηλαδή δέσμευση του πρωθυπουργού ότι για την επόμενη πενταετία δε θα αυξηθούν οι συντελεστές του φόρου εισοδήματος, των κοινωνικών ασφαλίσεων και του ΦΠΑ. Δε θα υπάρξει τελικά, εξάλλου, άμεση μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις.

Οι Τόρις υπόσχονται επίσης μείωση των επιπέδων μετανάστευσης προς το Ηνωμένο Βασίλειο και υιοθέτηση ενός μεταναστευτικού συστήματος με βαθμούς για κάθε επίδοξο μετανάστη ανάλογα με τις δεξιότητές του και ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, πρόσληψη 20.000 αστυνομικών, πρόσθετη χρηματοδότηση για την κοινωνική περίθαλψη, διπλασιασμό των κονδυλίων για την έρευνα πάνω στην άνοια, μέτρα για την πάταξη των συχνών επιθέσεων με μαχαίρι, μεγαλύτερη υποστήριξη για θύματα βιασμού, 3 δισεκατομμύρια λίρες για την επανεκπαίδευση ενηλίκων, αύξηση φόρου χαρτοσήμου για αγορά κατοικίας από ξένους και διάφορα μέτρα ενίσχυσης των σχολείων και των δασκάλων, καθώς και του εθνικού συστήματος υγείας NHS με πρόσθετη χρηματοδότηση 34 δισεκατομμυρίων λιρών έως το 2024, μεταξύ άλλων για πρόσληψη 50.000 νοσηλευτών.

Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον οι Συντηρητικοί επαναλαμβάνουν το στόχο για μηδενική εκπομπή ρύπων από ορυκτά καύσιμα έως το 2050.

Στο τμήμα του εκλογικού μανιφέστου των Συντηρητικών για τη διεθνή πολιτική, αναφέρεται ότι το κόμμα «θα συνεχίσει να υποστηρίζει διεθνείς πρωτοβουλίες για να επιτευχθεί συμφιλίωση, σταθερότητα και δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο, σε τρέχουσες ή πρώην ζώνες σύρραξης, όπως η Κύπρος, η Σρι Λάνκα και η Μέση Ανατολή».

Εν τω μεταξύ, η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου για τις έδρες κάθε κόμματος, βασισμένη σε 270.000 απαντήσεις σε δημοσκοπήσεις της YouGov δίνει άνετη αυτοδυναμία 24 εδρών στους Συντηρητικούς (349 έδρες).

Οι έξι νεότερες δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου δίνουν προβάδισμα στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον από δέκα έως 19 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων της εβδομάδας φέρνει τους Τόρις μπροστά με 42,4% έναντι 29,5% για τους Εργατικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X