ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Σενάριο για 100.000 κρούσματα την ημέρα

Εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις φαρμάκων κατά του κορωνοϊού παρήγγειλε η χώρα

ΚΥΠΕ

Η βρετανική κυβέρνηση παρήγγειλε εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις δύο νέων αντιικών φαρμάκων κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου για την πανδημία από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από έναν μήνα.

Τα φάρμακα πιστεύεται ότι έχουν την ικανότητα προστασίας των πιο ευάλωτων, μείωσης του χρόνου ανάρρωσης και αποτροπής της μετάδοσης του ιού. Ο Υπουργός είπε ότι θέλει να αρχίσει η διάθεσή τους από το σύστημα υγείας NHS αμέσως μόλις λάβουν έγκριση από την αρμόδια βρετανική αρχή.

Πρόκειται για 480.000 δόσεις του φαρμάκου Molnupiravir της εταιρείας Merck Sharp and Dohme (MSD) και 250.000 του Ritonavir της εταιρείας Pfizer.

Ως προς την πορεία της πανδημίας, ο κ. Τζάβιντ είπε ότι εξετάζονται στενά τα δεδομένα, που αποδεικνύουν ότι η COVID-19 παραμένει απειλή. Όπως σημείωσε όμως, δεν τίθεται ακόμα σε εφαρμογή το σχέδιο Β που προβλέπει επαναφορά μέτρων, όπως η χρήση μάσκας. «Παραμένουμε όμως σε επαγρύπνηση», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Πρόσθεσε ότι θα ενισχυθούν οι προσπάθειες επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος, τόσο για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα την πρώτη δόση όσο και για εκείνους που δικαιούνται την τρίτη ενισχυτική δόση, καθώς και για τους ανήλικους από 12 ετών και πάνω.

Ο κ. Τζάβιντ είπε ότι εξαρχής ήταν γνωστό πως ο χειμώνας θα επιφύλασσε τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο δρόμο προς την ανάκαμψη από την πανδημία.

Προειδοποίησε ότι τα ημερήσια κρούσματα θα μπορούσαν να διπλασιαστούν στις 100.000, ενώ σημείωσε πως και οι νοσηλείες επίσης είναι ψηλά, με σχεδόν χίλιες την ημέρα.

Είπε πάντως ότι οι θάνατοι είναι συγκριτικά χαμηλά, αν και πάνω από 100 την ημέρα, τονίζοντας ότι τα εμβόλια δεν έχουν σπάσει εντελώς μεν αλλά έχουν αποδυναμώσει τη σχέση μεταξύ κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων.

Αναφερόμενος στη νέα παραλλαγή Δέλτα Plus είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνιστά μεγαλύτερη απειλή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια πιο ανησυχητική παραλλαγή δε θα εμφανιστεί το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση