ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκδόθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο διαβατήριο ουδέτερου φύλου

Το Υπουργείο προχωρά προς την προσθήκη ενός δείκτη φύλου Χ για ουδέτερου φύλου άτομα που υποβάλλουν αίτηση για αμερικανικό διαβατήριο ή CRBA.

ΚΥΠΕ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε το πρώτο διαβατήριο των ΗΠΑ με ουδέτερο δείκτη φύλου, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου Νέντ Πράις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Πράις, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνεχίζει τη διαδικασία ενημέρωσης των πολιτικών του σχετικά με τις αναγραφές φύλου στα αμερικανικά διαβατήρια και στα Προξενικά έγγραφα γεννήσεων στο εξωτερικό (CRBA) για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους. Όπως ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ τον Ιούνιο, το Υπουργείο προχωρά προς την προσθήκη ενός δείκτη φύλου Χ για ουδέτερου φύλου άτομα που υποβάλλουν αίτηση για αμερικανικό διαβατήριο ή CRBA.

«Το Υπουργείο εξέδωσε το πρώτο αμερικανικό διαβατήριο με ουδέτερο δείκτη φύλου. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε αυτήν την επιλογή σε όλους τους αιτούντες διαβατήριο μόλις ολοκληρώσουμε το απαιτούμενο σύστημα και ενημερώσεις των εγγράφων στις αρχές του 2022», δήλωσε ο κ. Πράις.

Το Υπουργείο συνεχίζει επίσης να συνεργάζεται στενά με άλλες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία για όλους τους κατόχους διαβατηρίων, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους, συμπλήρωσε, αναφέροντας πως με την ευκαιρία της έκδοσης διαβατηρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει τη δέσμευση του για την προώθηση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ισότητας όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση